reklam
reklam

100. Yılın birincisi Bülent Eczacıbaşı 150. Yılın birincisine diplomasını verdi

Eklenme Tarihi: 9 Temmuz 2018, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 195701

İSTANBUL

Türkiye’nin en köklü okullarından İstanbul Alman Lisesi, 150. yıl mezunları için, muhteşem bir diploma töreni düzenledi.

25 Haziran’da Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen mezuniyet töreninde, 17’si Alman öğrenci olmak üzere, toplam 144 öğrenci diplomasını aldı. Lisenin 100. yılında okuldan birinci olarak mezun olan Bülent Eczacıbaşı, 150. yılın birincisine diplomasını verdi. 

Başarılı iş adamı, bu seneki okul birincisi Kaan Çifcibaşı’na ödülünü verirken; ‘’İş hayatındaki başarının en önemli kriterleri olarak gördüğüm; analitik düşünme, disiplin ve hızlı karar verebilme gibi birçok özelliği burada kazandım. İstanbul Alman Lisesi’nin, her iki ülkenin eğitim kültürü ve felsefesiyle öğrenciler yetiştirmesi büyük bir ayrıcalık. Bu durum, iş hayatında farklı bakış açıları sağlıyor. Eğitim ve iş yolculuğunda hepinize başarılar diliyorum.’’ dedi.

Türk - Alman ilişkilerinde çok önemli bir rol oynayan İstanbul Alman Lisesi’nin mezuniyet töreninde; lisenin 150 yıldır, hem Almanya’nın hem Türkiye’nin kültürüne yakın nesiller yetiştiren, karşılıklı anlayış ve bağlılıkla her iki ülke arasındaki kültürel gelişime katkı sağlayan yönleriyle, “yalnızca okul değil aynı zamanda bir köprü” olduğu vurgusu yapıldı.

Törende; Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Dr. Georg Wilhelm Birgelen ve İstanbul Alman Lisesi İdare Derneği Başkanı Mithat Cin, İstanbul Alman Lisesi’nin, Türk - Alman ilişkilerindeki yeri ve önemine vurgu yapan konuşmalar yaptı.

İstanbul Alman Lisesi Müdürü Axel B. Brott ve İstanbul Alman Lisesi Türk Müdür Başyardımcısı Didem Veyisoğlu ise; okulun kaliteli ve köklü eğitim anlayışıyla yetişen öğrencilerin, iki ülke için de gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Öğrencilerin müzik performanslarını sergilediği törenin sonunda, mezunlara diplomaları, lise 1.’lerine ise plaketleri verildi.

Türkiye’de pek çok alanda başarı gösteren; Bülent Eczacıbaşı, Serhat Hacıpaşalıoğlu, Cuneyd Zapsu, Atıl Kutoğlu gibi isimlerin mezun olduğu İstanbul Alman Lisesi’nden, bugüne kadar yaklaşık 8000 kişi diploma aldı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÇAĞNUR SAKARYA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam