reklam
reklam

'Ele saz almakla Türkiye partisi olunmuyor'

Eklenme Tarihi: 29 Aralık 2015, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 148965

İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "emrivakilerle yol alınamayacağını artık herkesin idrak etmesi gerektiğini" vurgulayarak, 400 bin masum insanı acımasızca, konvansiyonel, kimyasal silahlarla katleden bir rejime destek verilerek bir yere gidilemeyeceğini belirtti. Erdoğan, "Bunlara destek verenler de bu rejimin ortağı konumundadır. PYDYPG gibi terör örgütlerinin etnik temizlik faaliyetlerine göz yummak, terör örgütlerini sırf DAEŞ ile çatışıyor diye makbul görmek, bölgedeki yangının üzerine körükle gitmek demektir. Aslında bunlar görünürde çatışıyor ama birbirinin destekçisi ve birbirini adeta üreten, birbirine güç veren örgütler olduğunu da bir kenara koyamayız" dedi.

Erdoğan, "Suriye'de siyasi çözüm için çabaların yoğunlaştığı bu süreçte, Suudi Arabistan'la dayanışma ve istişare halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şunu bir kez daha vurgulamak isterim, bizim amacımız, başta Suriye olmak üzere tüm kriz bölgelerinde adaletli, sürdürülebilir ve kalıcı barışın tesisidir. Sorunun çözümü noktasında Türkiye'nin ortaya koyduğu tezler, teklifler ve tavsiyeler bellidir. Bölgenin dinamiklerini, sosyolojisini ve tarihini dikkate almadan atılacak adımların sadece zulüm ve gözyaşı getireceği açıktır" diye konuştu.

"Bölge insanı da onlarla arasına mesafe koymuştur"

Güneydoğu Anadolu'daki terör ve HDP Eş Genel BaşkanıSelahattin Demirtaş'ın "özerklik" açıklamalarına  ilişkin Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bölgedeki kardeşlerimizin sağduyusu, güvenlik kuvvetlerimizin başarılı operasyonlarıyla adım adım yok olan terör örgütüne bu tür provokasyonlarla suni teneffüs yapmaya çalışmaktadırlar. Ne örgüt ne de onun kuklası olanlar kendilerini bekleyen akıbetten kurtaramayacaklardır. Bu eş başkanın açıklamalarıyla ilgili Diyarbakır ve Ankara başsavcılıklarımız gerekli soruşturmayı bildiğiniz gibi başlatmışlardır. Daha önce diğer eşbaşkanın da buna benzer birçok açıklamaları olmuştu. Bölge insanı da bu terörist ve siyasetçi güruhunun hangi senaryoların figüranlığını yaptığını gördükçe onlarla arasına mesafe koymuştur."

"Nişantaşı'nda tur atmakla Türkiye partisi olunmuyor" 

"Özerklik" açıklamaları konusunda Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu açıklamalar maalesef ismi demokratik ama uygulamaları demokrasiyle yakından uzaktan alakası olmayan bir yapı bunlar ve şunu bir defa kendileri kesinlikle bilmesi gerekiyor, halkın iradesi silahtan güçlüdür ama bunlar parlamentoya inanmış değiller, bunlar bir taraftan 'Biz Türkiye partisiyiz veya Türkiyeliyiz' demeye başladılar 7 Haziran seçimleri öncesinde, bunların bir Türkiye partisi olmadığı ortaya çıktı yani ele saz almakla veya Nişantaşı'nda tur atmakla Türkiye partisi olunmuyor."

Anayasanın ilgili maddelerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hangi hakla kalkıp da Türkiye'nin bu mevcut üniter yapısı içerisinde, yani Güneydoğu'da, Doğu'da bu bölgelerde bir devlet kurmaktan bahsediyorsun. Anayasamızın biliyorsunuz 14. maddesi, bir defa bunların attığı bu adımlara karşı konulmuş bir maddedir. Siz böyle bir adımı bir defa atamazsınız. Böyle bir şeye zaten bu ülkenin ne milli iradesi müsaade eder ne güvenlik güçlerimiz, silahlı kuvvetleriyle, polisiyle, köy korucularıyla buna müsaade eder. Anında bizler gereğini bugüne kadar nasıl yaptıysak bundan sonra da yaparız ve nasıl o açtıkları çukurlarda şu anda kendileri boğuluyorsa, bundan sonra da boğulmaya devam ederler" ifadelerini kullandı.

"Operasyonlar devam edecek"

Güvenlik güçlerinin son derece başarılı operasyonlara imza attıklarını belirten Erdoğan, yurtiçinde ve yurtdışında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bini aştığını kaydetti. Erdoğan, "Bu operasyonlar ülkemizde terörü tamamıyla yok edene kadar ve bu noktada bölgeye refah, huzur getirinceye kadar kararlı bir şekilde, milli güvenliğimiz için bunu tehdit olmaktan çıkarıncaya kadar devam edecektir" dedi.

"Yeni anayasa beklentisi var"

Anayasa konusundaki bir soruya Erdoğan, "Anayasa çalışmaları konusunda malum, tüm siyasi partilerin Türkiye'de toplumsal mutabakatın sağlandığı bir yeni anayasa beklentisi var. Hemen hemen bütün siyasi partiler de bunun sözünü siyasi seçimlerde meydanlarda verdiler ve seçimlerde verilen bu sözün temenni ederiz ki yerine geldiğini görürüz" yanıtını verdi.

"Cerablus DAİŞ'ten kesinlikle temizlenecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir soru üzerine "Henüz Teşrin Barajı'ndan batıya doğru geçtiklerine yönelik kesin bir haber söz konusu değil. Bu bazı kaynakların yapmış olduğu açıklamalardır. Burada özellikle Cerablus'ta, DAİŞ'e yönelik koalisyon güçleri olarak attığımız bir adım var, birinci derece Cerablus'u DAİŞ'ten temizlemek ve bu adım devam etmektedir, bu kesinlikle başarılacaktır" dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam