reklam
reklam

Rusya'da 2 kişiden birinin ekonomik durumu kötü

Eklenme Tarihi: 29 Aralık 2015, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 137724

MOSKOVA

Rusya'da yapılan bir araştırma, ekonomik kriz nedeniyle Rus vatandaşların yaklaşık yarısının ekonomik durumunun kötüleştiğini ortaya koydu.

Rusya'nın Dojd televizyon kanalı, Levada Araştırma Merkezi'nin ülkedeki ekonomik kriz ve sonuçlarına ilişkin yaptığı kamuoyu anketinin sonuçlarını açıkladı.

Katılımcıların yüzde 82'sinin ülkede ekonomik kriz olduğunu ifade ettiği ankette, Rus halkının yüzde 62'sinin bu krizin bir yıldan daha fazla süreceği görüşünü dile getirdiği belirtildi. Ankete katılanlardan, önemli harcama yapmayı düşünenlerin yüzde 44'ünün bu harcamaları ertelediği görüldü.

Yüzde 48 kişisel ekonomik durumunun kötüleştiğini belirtirken, sadece yüzde 5'in cevabı "durumum iyileşti" şeklinde oldu. Ankete katılanların yüzde 21'i maaşlarında kesinti yapıldığını, yüzde 30'u ise yakın zamanda kesinti yapılmasını beklediği cevabını verdi.

Araştırma merkezi uzmanlarının anket sonuçlarına ilişkin yaptıkları değerlendirmede, halkın alt gelir grubundan, üst gelir grubuna kadar bütün kesimlerinin tüketim harcamalarında kesinti yaptıkları ve fazladan para harcamama eğiliminde oldukları kaydedildi. 

Ekonomik duruma ilişkin araştırma sonuçlarını değerlendiren uzmanlar, nüfusun karşılaştığı ekonomik zorlukların, uygulanan dış politika nedeniyle bastırıldığını ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yüzde 85'lik reytingine etki etmediğini söyledi.

Sosyolog Denis Volkov, halkın, ekonomik kriz nedeniyle yaşanan fiyat artışı ve gelirlerindeki düşüşü fark ettiklerini ancak ülkede uygulanan dış politika nedeniyle bu olumsuzluklara odaklanmadıklarını belirtti. Vatanseverlik duygularının yönetimin reytingini yükselttiğini kaydeden Volkov, Rusların gözünde krizin nedeninin, "dış ülkeler tarafından çıkarıldığı ve Rusya'nın cevap vermek zorunda kaldığı kriz" şeklinde olduğunu ileri sürdü.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam