reklam
reklam

Bakan Soylu: Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşlarımızı korkutmaya çalışıyorlar

Eklenme Tarihi: 29 Haziran 2018, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 141625

İSTANBUL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da niçin HDP'nin oyu düştü? İntikam, kin ve bunun karşılığını yerel seçimlerde bir daha böyle bir tabloyla karşılaşmamak için vatandaşlarımızı korkutmaya çalışıyorlar.'' dedi.

Soylu, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi dolayısıyla AK Parti Sultangazi İlçe Başkanlığı'na teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Soylu, 24 Haziran seçimlerinde karşılarındaki ittifakı gördüklerini söyledi.

CHP'nin, HDP'nin barajı aşabilmesi için büyük gayret gösterdiğini anlatan Soylu, şöyle devam etti:

''Ağrı'da bir köyde bir evladımızı infaz ettiler. Bu kişinin de 10 tane evladı vardı. Dağın başında kahramanca bu ülkenin mücadelesini yapan bir kişiden bahsediyoruz. Bu büyük bir hainliktir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da niçin HDP'nin oyu düştü? İntikam, kin ve bunun karşılığını yerel seçimlerde bir daha böyle bir tabloyla karşılaşmamak için vatandaşlarımızı korkutmaya çalışıyorlar. Buna güçleri yetmez. Bugün 10 teröristi etkisiz hale getirdik. Geçen gün bir askerimiz şehit oldu çatışmada. Takip edip 3 tane teröristi etkisiz hale getirdik. Evladımızın kanı yerde kalmadı.''

Bakan Soylu, daha sonra AK Parti Şişli İlçe Başkanlığına geçti.

"CHP'nin bir kısım seçmeni HDP'yi destekledi"

Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada, çok zorlu ve yoğun bir seçim dönemi geçirdiklerini, karşılarındaki ittifaklara rağmen, seçim döneminde üstün çaba sarf eden partililere teşekkür ettiğini belirtti.

Soylu, Türk milletinin 16 yıldır AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'a teveccüh gösterdiğini vurgulayarak, "Seçimden önce yeni sistemin Türkiye'de demokrasiyi yükselteceğini söyledik, ki yükselttik. Yüzde 86'ının üzerinde bir katılımla bütün Avrupa, bütün dünyanın seçimlerde katılım sıkıntısı çektiği bir dönemde, ülkede büyük bir demokrasi bereketi yaşanmıştır. Herkes, yeni sistemin, yarınlara daha güçlü bir şekilde adım atabilmesi için kendisini sandığa doğru sürüklemiştir. Güçlü bir hükümetle de hep birlikte attığımız adımları buluşturacağız." diye konuştu.

Türkiye'nin çok partili siyasi hayatından bugüne kadar en olaysız seçimlerinden birini yaşadığını dile getiren Bakan Soylu, birkaç münferit olayın dışında seçimin sorunsuz geçtiğini söyledi.

Süleyman Soylu, sadece İstanbul'da uyuşturucuyla mücadele konusunda bin polis görevlendirdiklerini ve uyuşturucu konusunda geri adım atmayacaklarını dile getirdi.

Milletin, kendilerine sorunları çözmek için yetki verdiğini belirten Soylu, şöyle konuştu:

"Kimin, kimlerle bir araya geldiğini hep birlikte gördük. CHP'nin bir kısım seçmeninin nasıl HDP'yi destekleyip, talimatlarla birlikte onu barajın üzerine çıkardığını ve tekrar ülkenin huzuruna yönelik bir soru işareti koyduğunu hep birlikte gördük. Yüzde 8,5 Demirtaş aldı, 11,5 HDP aldı, aradaki fark CHP'dir. Doğubeyazıt'ta bir dağın tepesinde 10 çocuğun babasını nasıl infaz ettiklerini hep beraber yaşadık ve gördük. O 10 çocuk bizim milletimizin evladıdır, bizim milletimizin çocuklarıdır, elbette ki biz onlara bakarız. Çok çalışacağız, çok gayret göstereceğiz."

"Terör örgütüne ve PKK'ya ciddi bir şekilde destek verdiler"

Bakan Soylu, "(CHP) Hem bir taraftan HDP'yi ve PKK'yı destekleyeceksiniz ondan sonra da şehit cenazelerinde timsah gözyaşlarıyla bu milleti aldatacaksınız. PKK'nın cenazeleri var, biz zaten onları kısıtlı kaldırtıyoruz, orada size bir kontenjan verdirtiriz, oradaki cenazede sandıktaki birlikteliğinizi aynı şekilde devam ettirirsiniz." dedi.

Soylu, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi dolayısıyla AK Parti Kağıthane İlçe Başkanlığı'na teşekkür ziyaretinde bulundu.

Burada konuşan Soylu, seçimlerin sorunsuz geçtiğini, katılımın da üst seviyede olduğunu söyledi.

TBMM'de temsilin yüzde 98'i bulduğunu ifade eden Soylu, Türkiye'nin demokratik açıdan güzel bir sınav verdiğini dile getirdi.

Yerel seçimlere yönelik de çok çalışmaları gerektiğini belirten Soylu, şöyle konuştu:

"Demirtaş 8,5 aldı, HDP'nin oyu 11,5 oldu, 3 puanı CHP kendi oyundan Demirtaş'ın oyuna taşıyarak, Doğu ve Güneydoğu'da oyu düşen, milletin orada itibarını alamayan HDP'ye İstanbul, Ankara, İzmir gibi yerlerden oy taşıyarak, onu barajın üzerine taşıdı. Bugün CHPliler açıklama üzerine açıklama yapıyorlar, hiç kendinizi zorlamayın, kafanızı dağa taşa vurmayın. CHPliler seçim sonrası Kılıçdaroğlu'nu protesto etmek için CHP Genel Merkezi'ne gittiler mi? Ama bir tanesi 'bir oyu CHP'ye, bir oyu HDP'ye' derken bir geri adım atmadılar, CHP Genel Merkezi'nde protesto etmediler. Terör örgütüne ve PKK'ya ciddi bir şekilde destek verdiler. Öyle şimdi şehit cenazelerine biz gideriz, toplu kadroyla gideriz, öyle üç kuruşa beş köfte yok. 

Hem bir taraftan HDP'yi ve PKK'yı destekleyeceksiniz ondan sonra da şehit cenazelerinde timsah gözyaşlarıyla bu milleti aldatacaksınız. PKK'nın cenazeleri var, biz zaten onları kısıtlı kaldırtıyoruz orada size bir kontenjan verdirtiriz, oradaki cenazede sandıktaki birlikteliğinizi aynı şekilde devam ettirirsiniz. İstanbul'da il başkanı getirdiniz, askere ve polise hakaret etti, şehidimize hakaret etti. Onun eline bir bayrak verirsiniz, CHP bayrağıyla beraber Canan Kaftancıoğlu gider. O cenazeye gitmek şanınıza da yakışır, şerefinize de yakışır. Bu millet bütün bu tablonun hepsini açık bir şekilde görmektedir." değerlendirmesinde bulundu. 

"Sadece Kılıçdaroğlu'na fatura keserek CHP bundan kurtulamaz"

Bakan Soylu, "Şehit cenazelerinde ne işleri var? İstanbul İl Başkanlığına getirdikleri hanımefendi, şehide de küfretti, polise de, askere de. Gitmek istiyorlarsa, onun bayraktarlığında tüm şehit cenazelerine gidebilirler. PKK'nın barajı aşmasının temel nedeni, CHP'nin ortaya koyduğu sorumsuzluktur." dedi.

Soylu, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi dolayısıyla AK Parti Beşiktaş ve Sarıyer ilçe başkanlıklarına teşekkür ziyaretinde bulundu.

Soylu, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, seçim süreci boyunca gayretle çalışan teşkilat mensuplarına teşekkür ederek, aynı gayreti yerel seçimlerde de göstermeleri gerektiğini söyledi.

Seçimlerdeki yüksek katılımın, Türk demokrasisine karşı eleştiri getirenlere bir cevap olduğunu dile getiren Soylu, "Kimlerin bir araya geldiğini görüyorsunuz, Demirtaş'ın oyu 8,5, HDP'nin oyu 11,5, 3 puanı CHP'nin bir kısım seçmeni getirdi, HDP'nin yani PKK'nın siyasi partisinin barajı aşıp Meclis'e girebilmesi için kirli bir oyuna girdi." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, CHP'nin HDP'ye destek vermesinin unutulmasının istendiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bizim bunu unutmamızı istiyorlar. Milletin de bunu unutmasını istiyorlar ve bizim hafızamızla dalga geçiyorlar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi için CHP'nin önüne insanlar gitti. Peki, 'bir oy HDP'ye, bir oy CHP'ye' dendiği zaman kimse CHP'nin önüne gitti mi? Gitmedi, bu sorumluluk hepsinindir. Sadece Kılıçdaroğlu'na fatura keserek CHP bundan kurtulamaz. Burada HDP, açık açık desteklenmiş, Doğu ve Güneydoğu'da kaybeden HDP, İstanbul, Ankara, İzmir gibi CHP oylarıyla barajı aşmıştır. Ağrı'da karşı karşıya kaldığımız olay, bizim seçim öncesi söylediğimiz, 'Sakın bu PKK'yı şımartmayın' dediğimizin bir benzeridir. Dağın tepesinde 10 evladı olan bir adamı çarmıha geren ve orada infaz eden bir anlayış, elbette ki demokratik meşruiyetten güya kendine ait kudret ve güç bulan bir anlayışın ta kendisidir. Buna karşı sessiz kalmamız, buna karşı gereğini yapmamamız düşünülemez."

Terör üzerinden Türkiye'yi dizayn etmeye çalışanlara destek verenlere milletin hesap ödeteceğini vurgulayan Soylu, "Şehit cenazelerinde ne işleri var? İstanbul İl Başkanlığına getirdikleri hanımefendi, şehide de küfretti, polise de, askere de. Gitmek istiyorlarsa, onun bayraktarlığında tüm şehit cenazelerine gidebilirler. PKK'nın barajı aşmasının temel nedeni, CHP'nin ortaya koyduğu sorumsuzluktur. Bundan kaçmaları mümkün değildir, bundan kaçamazlar. Ya bu sorumsuzluğu ortaya koyanları tasfiye edecekler, temizleyecekler bu işi veyahut da bu sorumlulukla beraber yürüyecekler ve bunun maliyetini taşıyacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam