reklam
reklam

'Bunlar hendeğin başında çözülecek konular değil'

Eklenme Tarihi: 28 Aralık 2015, Pazartesi - 16:00   Okunma Sayısı: 129672

ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet BekaroğluHDP Eş Genel  BaşkanıSelahattin Demirtaş'ın "özerklik" açıklamalarına ilişkin, "Sayın Demirtaş'ın söylediklerini tasvip etmiyoruz, yadırgıyoruz. HDP'nin Meclis'te olması önemli. Sorunun çözümü için HDP ve Demirtaş'ın, Meclis zeminini, barışçıl yolları, demokratik yöntemleri desteklemeleri gerekir" dedi.

Bekaroğlu, son dönemde artan terör olaylarına ilişkin, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Terör örgütü PKK'nın, HDP'nin 7 Haziran'da güçlü bir şekilde TBMM'ye girmesini yanlış yorumladığını belirten Bekaroğlu, "İçinde Türk seçmenin de bulunduğu bu yüzde 13'lük kesim, 'Bu iş silahla değil, Meclis'te, demokratik yöntemlerle çözülmeli' dedi. Öyle anlaşılıyor ki PKK, HDP ile beraber gelen Türkiyelileşme projesini ve sorunların demokratik yöntemlerle, Meclis'te çözülmesi politikasını reddetti" dedi.

'Sorunun çözüm yeri TBMM'dir'

Bekaroğlu, bu kapsamda, HDP Eş Genel  Başkanı Demirtaş'ın "özerklik" açıklamalarını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Birisi 'Ben burada öz yönetim ilan ettim' diyor. Ne olacak? Asker de geldi orada karşı çıktı, sonra ne olacak? Türk Silahlı Kuvvetlerini yenecek misiniz? 30 senedir kim, kimi yenmiş? Eğer 'öz yönetimle' ilgili bir şey konuşacaklarsa, Parlamento'da konuşulacak bu iş. Bunlar barikatın, hendeğin başında çözülecek konular değil. Yoksa, 'Biz, fiilen özerklik ilan ettik.' Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey olmaz, olmayacağını kendileri de biliyor. Bu sorunun çözüm yeri TBMM'dir, Ankara'dır. "

"HDP'nin CHP'ye sunum yapacağı iddiası"

HDP'nin, "öz yönetim" konusunda CHP'ye sunum yapacağı iddialarının hatırlatılması üzerine Bekaroğlu, "Şu anda HDP'den böyle bir talep yok. Bizim, HDP'ye de AKP'ye de bu meselenin barışçıl, demokratik yollarla, Meclis zemininde çözülmesi için kapımız açıktır. Herkesle bu konuları konuşuruz, konuşuyoruz da" dedi.

 

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam