Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetesonan-com-images-haberler-beykoz-universitesinde-500-civarinda-yeni-ogrenci-mezun-oldu-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
reklam
reklam

Beykoz Üniversitesi’nde 500 civarında yeni öğrenci mezun oldu

Eklenme Tarihi: 28 Haziran 2018, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 201958

Daha önceki adı Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu olan ve adı  geçtiğimiz senelerde Beykoz Üniversitesi olarak değişen Beykoz Üniversitesi 500’e yakın isimi geçtiğimiz günlerde coşkulu bir törenle mezun etti.  Törene üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Ruhi Engin Özmen, mütevelli heyeti üyeleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve velilerin katıldığı görülürken, yoğun bir ilgi olması dikkatlerden kaçmazken  Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman’ın anlattığına göre  üniversitenin önümüzdeki yıl da hızla büyümeye devam edeceği öğrenildi. 

Beykoz Üniversitesi’nin birincilikle bitiren Ceyda Sonyurt’un heyecanı yüzünden okunuyordu 

Kurulduğu günden bu yana eğitim-öğretim alanında üstün başarılara imza atan Beykoz Üniversitesi’nde 2017-2018 akademik yılı, yaklaşık 500 öğrencinin diploma almaya hak kazandığı mezuniyet töreniyle tamamlandı. Törenin ilk konuşmasını da;  Beykoz Üniversitesi’nin birincilikle bitiren Ceyda Sonyurt yaptı. Sonyurt başarısını ailesine ve birbirinden değerli hocalarına borçlu olduğunu belirterek, “Mezun olup hayata atılırken yapmamız gereken, çağa ayak uydurarak ülkemizi ve üniversitemizi, ulusal ve uluslararası alanda en iyi şekilde temsil etmektir. Beykoz Üniversitesi mezunu olmanın gururunu hep taşımamız dileğiyle, tüm arkadaşlarıma başarılı bir meslek hayatı diliyorum. Yolumuz daima açık olsun” diye konuştu. 

Beykoz Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanı Ruhi Engin Özmen : “Mezuniyetin 21 Haziran’da yılın en uzun gününde, yaz gündönümünde gerçekleşmesi, sizin de hayatınızın bir dönüm noktasında olmanız açısından çok anlamlı bir tesadüf”

Mezuniyet töreninde konuşan Mütevelli Heyeti Başkanı Ruhi Engin Özmen ise sözlerine mezuniyet töreninin  yılın en uzun gününe denk gelmesiyle başladı ve , “Bugün yılın en uzun günü. Mezuniyetin 21 Haziran’da yılın en uzun gününde, yaz gündönümünde gerçekleşmesi, sizin de hayatınızın bir dönüm noktasında olmanız açısından çok anlamlı bir tesadüf” diyerek mezun olan öğrencilere öğrenim yaşamlarında başarılar diledi.

Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman:  “Üniversite olarak, ünlü eğitim bilimcisi John Dewey’in ‘Eğitim hayata hazırlık değil; hayatın kendisidir’ ifadesinden esinlenerek ve buna yürekten katılarak öğrencilerimizin sadece bilmek için değil, uygulamak için de öğrenmeleri gerektiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda, önlisans, lisans ve lisansüstü programlarımız için geliştirdiğimiz özgün eğitim modelleri ve yaklaşımları ile öğrencilerimize uygulama ağırlıklı, bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri, çok disiplinli yaklaşımlara açık, çok yönlü uluslararası kalite standartları ile desteklenen bir öğrenme ve üniversite ortamı sunmaktayız.”

 

Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman da törende yaptığı konuşmada, yaklaşık 500 öğrencinin mezun olduğunu belirterek, “Bu yılki mezuniyet törenimizde yaşadıklarımız her seferinden daha farklı ve anlamlı. Bunun 2 önemli nedeni var; Birincisi, 2008 yılında kurulmuş olan ve o yıldan itibaren başarı ile yükseköğretime hizmet eden Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun 10’uncu kuruluş yılı. Okulumuz, bir eğitim kurumu için kısa sayılabilecek 10 yılda önemli gelenekler ve başarılar oluşturmuş, ülkemizde lojistik alanında tercih edilen öncü ve marka bir okul olmuş, günümüze kadar 3 bin 500’ün üzerinde mezun vermiş ve bu mezunlarımız iş dünyasında önemli başarılar elde etmiştir” diye konuştu.

Durman, Beykoz Üniversitesi’nin mesleki yükseköğretim alanında sahip olduğu güçlü geçmişi üzerine inşa ettiği üniversite yapısı ile yükseköğretimde yenilikçi bir vizyonu temsil eden, kalite odaklı, ülkemizin yükseköğretimine farklılıklar kazandıran, uluslararası yeni nesil bir üniversite olarak toplumun karşısına çıktığını söylerken cümlelerine şöyle devam etti: “Üniversite olarak, ünlü eğitim bilimcisi John Dewey’in ‘Eğitim hayata hazırlık değil; hayatın kendisidir’ ifadesinden esinlenerek ve buna yürekten katılarak öğrencilerimizin sadece bilmek için değil, uygulamak için de öğrenmeleri gerektiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda, önlisans, lisans ve lisansüstü programlarımız için geliştirdiğimiz özgün eğitim modelleri ve yaklaşımları ile öğrencilerimize uygulama ağırlıklı, bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri, çok disiplinli yaklaşımlara açık, çok yönlü uluslararası kalite standartları ile desteklenen bir öğrenme ve üniversite ortamı sunmaktayız.”

Durman, Beykoz Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Lisansüstü Programlar Enstitüsü ve Lojistik Meslek Yüksekokulu’na ilave olarak diğer bir Meslek Yüksekokulu’nun kurulduğunun bilgisini verdi ve  üniversitenin önümüzdeki dönemindeki gelişmeleri hakkında şu bilgilleri paylaştı;

“Üniversitemiz önümüzdeki yıl da hızla büyümeye devam edecektir. Bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan Sosyal Bilimler, Mühendislik ve Mimarlık fakülteleri ile birlikte lisans programlarımızın sayısı 16’ya, önlisans programlarımızın sayısı 30’a, Lisansüstü Programlar Enstitüsü’nde açılacak yeni yüksek lisans programı ile birlikte toplam program sayımız 60’lara, öğrenci sayımız ise 3 binlere ulaşacaktır.”

Öte yandan Beykoz Üniversitesi’nin önümüzdeki yıl Kavacık ve Çubuklu yerleşkelerinde toplam 13 bin 600 m2 alana sahip 4 binada hizmet vereceğini söyleyen  Rektör Durman, “Diğer taraftan Beykoz’da, muhteşem bir doğa ortamında 80 bin m2’lik bir alanda 60 bin m2 kapalı alana sahip olacak üniversite kampüsümüzün mimari çalışmaları tamamlanmış, inşaat izinleri de alınmıştır. Proje çalışmaları ise devam etmektedir. Hedefimiz, bu kampüsümüzü 2 yıl içerisinde tamamlamak ve ülkemizde her yönü ile örnek olacak, uluslararası standartlarda bir üniversite kampüsü oluşturmaktır”  diye konuştu.

Konuşmasının devamında yalnızca büyümeye değil, kalite ve başarıya da odaklandıklarının altını çizen Durman, bunu şu sözlerle ifade etti:

 “Bunun somut göstergesi olarak, bu yılki 2 önemli başarımızı sizlerle paylaşmak isterim. Bildiğiniz gibi üniversitelerin 2 yıllık önlisans programlarında okuyan öğrencilerin en büyük hedefleri ÖSYM tarafından yapılan merkezi Dikey Geçiş Sınavı ile lisans programlarına devam etmektir. 2017 yılında yapılan sınavda üniversitemiz 165 Devlet ve Vakıf Yükseköğretim Kurumu arasında 3’üncü sırada yer almış ve mezun olan öğrencilerimizin yüzde 90’ı lisans programlarına yerleşmeye hak kazanmışlardır. Diğer taraftan öğrencilerimiz sadece eğitim alanında değil, sosyal ve sportif alanlarda da önemli başarılar elde etmektedir. Bu yıl Üniversiteler Ligi Erkekler Salon Futbolu’nda takımımız Türkiye şampiyonu oldu.”

Mezunlara Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle “Geleceğimizin Ümidi, Işıklı Çiçekleri” diyen Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman son olarak, “Biz üniversite yöneticileri, akademisyenleri ve çalışanları için en mutlu an, en büyük ödül, mezun ettiğimiz öğrencilerin hayata güvenle, ilkeli ve istekli biçimde atılmalarını görmektir. Şimdi sizler için zorlu bir yaşam mücadelesi başlıyor. Sahip olduğunuz bu birikim ile mesleğinizde ve dünyanın neresinde olursanız olun yapacağınız işlerde başarılı olmaya adaysınız” diyerek tüm mezunlara başarılar diledi.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam