reklam
reklam

Nazmi Durbakayım: “Sandıktan sürdürülebilir istikrar çıktı”

Eklenme Tarihi: 27 Haziran 2018, Çarşamba - 09:00   Okunma Sayısı: 132087

24 Haziran Günü gerçekleştirilen secim sonuçları çeşitli çevrelerce de  değerlendirilmeye devam ediyor. Sıcağı sıcağına yapılan son değerlendirmelerden birisi de:  İstanbul İnşaatçılar Derneği /İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım’ın yaptığı  açıklama  oldu.  Durbakayım seçim sonuçlarının istikrar ve huzur ile yola devam mesajı verdiğini ileterek şu cümleleri kullandı. 

“Seçimlerin 18 ay öne alınması neticesinde, halkımız seçimlere çok yüksek bir katılım oranı ile bayram havasında iştirak ederek demokrasi örneği gösterdi ve neticeyi 2. tura bırakmadan istikrar ve huzur ile yola devam kararı aldı. Yüksek katılım ve çıkan sonucun mesajları arasında, tüm iş dünyasında olduğu gibi inşaat sektörünün de belirlenen hedeflere daha istikrarlı ve süratli varması gerektiği yer almaktadır.

Bizler, yeni dönemde daha da rasyonel çalışarak, istihdamın ve kalitenin artmasını sağlamak için daha fazla çalışmaya başlayacağız. Ekonomi, fiyat kontrolü ve Türk insanın alım gücünü göz önünde tutan nesiller boyu yaşanacak doğa ile barışık güvenilir projeler gerçekleştirmek için çabamızı artıracağız. Sektörümüzde yer alan yapımcı firmaların mali güç, donanım, teknoloji ve vizyon olarak belli kriterlere sahip olmasının sağlanması adına ilgili bakanlıkların ön gördüğü şekilde, paydaş STK’larla ortak çalışmalara hız vereceğiz. Bunun yanı sıra yurtdışı müşavirlik firmalarımızın gelişmesi için ilgili bakanlığımızla sıkı işbirliği yaparak gücümüzü ortaya koyacağız.

Diğer taraftan inşaat sektörü olarak yeni dönemde hükümetten beklentilerimiz; bürokrasinin azalması, kentsel dönüşümün önündeki engellerin kaldırılması, dövize bağlı olmayan yerli üretimin daha fazla kullanılmasının teşviki, kredi faiz oranlarının makul düzeylerde gerilemesi, alım satım vergilerinin toplamda %1’e inmesi, KDV teşviklerinin kalıcı hale gelmesi şeklinde sıralanabilir.

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) adına, seçim neticelerinin tüm ulusumuza hayırlar getirmesini dilerim.”

 Zafer yıldız

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZAFER YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam