reklam
reklam

Avrupa Konseyi Erdoğan'ı kutladı

Eklenme Tarihi: 26 Haziran 2018, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 162759

STRAZBURG

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, tebrik mektubu göndererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim zaferinden dolayı kutladı.

Avrupa Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, Jagland'ın Erdoğan'a tebrik mektubu gönderdiği belirtildi.

Mektupta Jagland, "Sayın Başkan, 24 Haziran'da yeniden Türkiye'nin cumhurbaşkanı olarak seçilmenizden dolayı sizi tebrik ediyorum. Yeni görev sürenizin Türk halkına barış ve refah getirmesini umuyorum." ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin Avrupa Konseyinin en eski üyelerinden biri olduğuna dikkati çeken Jagland, şunları kaydetti:

"Nesiller boyu ülkeniz ve Avrupa Konseyi arasındaki bağlar kuvvetli ve derin hale geldi. Bu nedenle insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü konularında Avrupa'nın ortak standartlarını tüm Türk vatandaşlarının yararı doğrultusunda korumak için gelecek yıllarda birlikte daha fazla çalışacağımıza inanıyorum."

Avrupa'nın ve Avrupa Konseyinin bilhassa zor bir dönemden geçtiğinin altını çizen Jagland, bu zorlukları aşmak için Erdoğan'dan iş birliği ve destek beklediğini de ekledi.

Türkiye'nin de kurucu üyesi olduğu, 1949'da kurulan Avrupa Konseyi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve çoğulcu demokrasi ilkelerini korumak ve güçlendirmek, azınlıklar, ırkçılık, hoşgörüsüzlük ve yabancı düşmanlığı, sosyal dışlanma, uyuşturucu madde ve çevre konularındaki sorunlara çözüm aramak amacıyla faaliyetler yürütüyor. Konsey 47 üyeye sahip.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam