reklam
reklam

Masfed MYM tanıtım toplantısı büyük bir katılımla gerçekleşti

Eklenme Tarihi: 25 Haziran 2018, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 156819

İSTANBUL

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Mesleki Yeterlilik Merkezi (MASFED MYM) tanıtım toplantısı büyük bir katılımla gerçekleşti. MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç ev sahipliğinde Ataköşk Otel’de düzenlenen toplantıya Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) Başkanı Ahmet Yücel, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Adem Ceylan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Adem Başar, Müstakil Sanayici İş Adamları (MÜSİAD) Yönetim Kurulu üyeleri, MASFED İl Başkanları, motorlu araç satıcıları temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Başkan Aydın Erkoç yaptığı açılış konuşmasında Türkiye’deki motorlu araç satıcılarını temsilen çıktıkları bu yolda mesleğin önündeki engelleri kaldırmak, daha fazla istihdam ve katma değer sağlamak amacıyla çalıştıklarını söyledi. Erkoç ‘’ Türkiye’de lokomotif sektörlerin başında otomotiv sektörü geliyor. Ciddi bir katma değer ve istihdam gücüne sahip olan bu sektör Yerli Otomobil ile de daha iyi noktalar gelecek. Biz de mesleğimizi daha iyi noktalara taşımak amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz’’ diye konuştu.

İkinci el otomotiv ticaretinin düzenlenmesi ve mesleğe bir standart getirilmesinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Erkoç, "Mesleki Yeterlilik Kurumu ile bir protokol imzaladık, mesleki yeterlilik sınavları yapıyoruz ve başarılı olanlara belge veriyoruz. Bu belgeye sahip olmayanlar artık araç alıp satamayacak. Türkiye'de yılda yaklaşık 6 milyon araç el değiştiriyor. Bu araçların önemli bir kısmı devlete hiç vergi ödemeden iş yapanlar tarafından satılıyor. İnşallah bunun önüne geçeceğiz." diye konuştu.

Erkoç, sektöre yönelik mesleki yeterlilik standartlarının getirilmesiyle tüketici şikayetlerinin ortadan kalkacağına işaret etti.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan da Türkiye'nin gelişmesi ve büyümesi için eğitim ile istihdam arasındaki bağın güçlendirilmesi gerektiğini anlattı.

Kurum olarak nitelikli birey yetiştirmek için kurumlarla çok yönlü çalışmalar yaptıklarını ifade eden Ceylan, yapılan sınavlar sonucunda 355 bin kişinin mesleki yeterlilik belgesine kavuştuğunu kaydetti.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÇAĞNUR SAKARYA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam