reklam
reklam

Maltepe’de kadınlarımız için düzenlenen boğaz turları başladı

Eklenme Tarihi: 20 Haziran 2018, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 137112

Maltepe’de belediyenin düzenlediği ve  kadınlarımız için 19 Temmuz’a kadar sürecek  olan tekne turlarının ilki, hafta başı itibarıyla Bağlarbaşı ve Zümrütevler’den bine yakın kadının katılımıyla başladı. Geçen sene yoğun ilgiyle karşılanan tekne turlarının bu sene de yoğun ilgiyle geçmesi beklenmekte.

Halaylar ve türkülerle Boğaz’ın keyfini çıkaran ve aralarında ilk kez Boğaz’ı gören kadınların da yer aldığı, adeta bir şenlik havasında geçen turda kadınlarımız , bol bol dans edip halay çektiler. Felekten bir gün çalan kadınlarımız, batık ada Vordonisi, Kız Kulesi, Haydarpaşa, Beylerbeyi, Çırağan ve Dolmabahçe saraylarını da yakından görerek, bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler. 

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Gezilerimizin bir tek amacı var. Aynı mahallede yaşayan komşularımızı, kardeşlerimizi, yılda bir defa da olsa bir araya getirmek, aynı teknede hayatı paylaşmayı, aynı teknenin tayfaları olmayı öğrenmek”

Şenlik havasında geçen tur öncesi konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise konuşmasında ilçenin tarihi yapısına dikkat çekerek  şu cümleleri kullandı , “Hepinizi yürekten gelen bir sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum, hoş geldiniz. 3 yıl peş peşe yaptığımız tekne turlarının bugün dördüncüsünü yapacağız. Kiminle başlıyoruz? Bağlarbaşı ile. Adı üzerinde Bağlarbaşı. Niye Bağlarbaşı? Sadece bağların başı değil, başların da bağı. Yani bereketin fışkırdığı toprakların üzerinde yaşıyorsunuz. Maltepe’nin tarihi çok eskilere gider, İslamiyet’in doğuşundan 150-200 sene sonraya kadar Bizans izlerini taşır Maltepe. Yani Maltepe’nin 20-30 yıllık değil, en az 1250 yıllık tarihi var. Türkler Anadolu’ya 1071 yılında geliyor. Türkler Anadolu’ya gelmeden Maltepe’de hayat varmış. O nedenle yaşadığımız toprakların kıymetini çok iyi bilmemiz lazım. Nasıl ki biz sizin kıymetinizi biliyoruz, yılda bir defa olsa da teknede buluşuyoruz… İşte bu bizlere verdiğiniz katkı, eğitim ve bizlere hayatı öğrettiğinizden ötürüdür. Aslında hepsi sizlerden öğrendiğimiz şeylerdir. Tüm erkekler adına bir kez daha sizlerin önünde saygıyla eğiliyorum” 

Konuşmasının devamında ise kültürel yapıya ve kültürel yapının korunmasında kadın ve ailenin önemine dikkat çeken Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç  gezinin yapılmasın amaçları hakkında da şunları söyledi: “Gezilerimizin bir tek amacı var. Aynı mahallede yaşayan komşularımızı, kardeşlerimizi, yılda bir defa da olsa bir araya getirmek, aynı teknede hayatı paylaşmayı, aynı teknenin tayfaları olmayı öğrenmek. Bazen birbirimize küsüyoruz, bazen kavga ediyoruz. Değer mi? Hayat çok kısa. O nedenle birbirimizin gönlünü kırmayacağız. Komşuluk hakkı var. Ev alma, komşu al demişler. Komşusu açken tok yatanlardan olmayalım. Komşuluk hakkı böyle bir şeydir. Sizin sofranız kimi zaman bol olur ki, komşunuzla paylaşıyorsunuz. Hayat, insanlığın bittiği yerde bitiyor. Sizler doğurgansınız, can veriyorsunuz, sizlerden öğreneceğimiz çok şey var. Ne olursunuz geri adım atmayın, hayatı sizler şekillendirin.”

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç  konuşmasının son bölümde ise belediyenin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, Maltepe’nin  yaşanabilir  ilçeler arasında İstanbul’un 39 ilçesi arasında 4’cü sırada olduğunu ve BM’nin araştırmasına göre de Maltepe’nin Türkiye genelindeki ilk 10 ilçe arasında olduğunu belirtti. Kılıç daha sonra kadınların elini tek tek sıkarak, sorunlarını dinledi ve onlarla fotoğraf çektirdi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZAFER YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam