reklam
reklam

Bu Bayram Kıyafetler Beşir Derneği’nden

Eklenme Tarihi: 13 Haziran 2018, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 136536

Ömür kısa... Sonsuz olan âhiret hayatında kişinin karşılaşacakları, dünyada yaşadığı hâle bağlı. Başkalarına faydalı olmak, herhangi bir şekilde hizmet etmek ve sevindirmek, büyük sevap kazanmaya vesile. Öyle ki farzlardan sonra en kıymetli amel, insanlara faydalı olmak. "İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır." hadis-i şerîfini hatırlatayım. Dünyada en iyi ve hayırlı iş, cömertlik.yemek yedirmek ve insan giydirmektir. Bir insanı mutlu edebiliyor isek ne mutlu bize. Beşir derneği bu konuda en iyi örneklerden biri.

Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yönelik olarak gıda yardımı, bayramlık giysi ve evden eve iftarlık sıcak yemek ikramı gibi çeşitli insani yardım çalışmaları yürüten Beşir Derneği, Türkiye genelinde Bayramlık Paylaşım Noktaları’nı hizmete açtı. Açıldığı günden bu yana yoğun ilgi gören bu noktalar arife gününe kadar yardıma muhtaç kişileri ücretsiz giydirmeye devam edecek

İhtiyaç sahiplerinin para ödemeden bayramlık kıyafet alabileceği, ambalajında giysilerin bulunduğu ‘Bayramlık Paylaşım Noktaları’, arife gününe kadar hizmet verecek. Yurt genelinde olmakla birlikte, İstanbul’da Ümraniye, Sultanbeyli, Büyükçekmece ve Fatih’te açılan yardım mağazalarından, kıyafet alamayacak durumda olan yoksul aileler yararlanabiliyor. Bu proje ile ihtiyaç sahiplerinin kadın, erkek ve çocuk reyonlarında bayramlık ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri sağlanıyor.

Bayram öncesi, ekonomik durumu el vermeyen kişilere, yeni bayramlık kıyafet sevincini yaşatmayı amaçlayan Beşir Derneği, kadın, erkek ve çocuk olmak üzere, bir ailenin tüm bayramlık kıyafet ihtiyacına cevap veriyor. Türkiye genelinde 30’dan fazla ‘Paylaşım Noktası’nda, yılın 12 ayı, yardımlaşma geleneğini devam ettiren Beşir Derneği, bayramlarda açtığı ‘Bayramlık Paylaşım Noktaları’ ile de mazlum ve mahcup gönüllerin Beşir’i oluyor.

Suriye’li savaş mağdurları unutulmadı

Suriye’de savaşın başlamasından bu yana, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtı ile devam eden süreçte kamu kurumları ile birlikte hareket ederek bölgede birçok sivilin hayata tutunmasını sağlayan Beşir Derneği, savaş nedeniyle yetim kalan çocuklar için de projeler hayata geçirdi. Bu projelerden yalnızca bir tanesi olan ‘Paylaşım Noktaları’ ise Suriye’de, 4 farklı noktada hizmet görüyor. Azez ve Cerablus’ta birer, İdlib’de ise iki adet paylaşım noktası ile yıl boyu yardım yapan dernek, Ramazan bayramında da Suriyeli mazlumları unutmuyor.

Dernek, Suriye’nin Azez, Cerablus, Eriha ve Etarip bölgelerinde bulunan toplam 4 adet paylaşım noktasından arife gününe kadar savaş mağduru Suriyeli ailelerin bayramlık kıyafet ihtiyacını karşılayacak. Bayramlık kıyafet paketlerinin bir kısmı ise bölgede yer alan kamplarda dağıtılacak.

Fitre ve Zekâtlarınız ile bayramda yüzleri güldürün

Mübarek Ramazan-ı Şerif’te her zamankinden fazla gayret ve iştiyakla gönülden gönüle misafir olunuyor ve iyilik köprüleri kuruluyor. Siz de fitre, zekât ve bağışlarınızla Türkiye ve dünyadaki milyonlarca ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürebilirsiniz. Bayramlık kıyafet bağışlarınızla bir yetimin, bir ihtiyaç sahibinin bayramlığını tedarik edebilir; onların da bayram coşkusunu doyasıya yaşamasına vesile olabilirsiniz. Ailenizle yaşadığınız iftar sevincini bir başka ailenin de yaşaması için iftar bağışı gerçekleştirebilir veya evde pişirdiğiniz yemeklerinizi Beşir Derneği aracılığıyla iftar vaktinde, bir yoksul aile ile paylaşabilirsiniz.

Beşir Derneği Hakkında:

İl ve ilçe temsilciliği sistemiyle hizmet veren önemli bir STK olan Beşir Derneği, 246 temsilciliği, binlerce gönüllüsü ve gelişmiş lojistik altyapısıyla ulusal ve uluslararası toplumun ihtiyaçlarına karşı, vakıf medeniyetinden aldığı sorumlulukla, ihtiyaç sahiplerinin elinden tutmaya devam ediyor.

Derneğin faaliyet alanları arasında eğitim faaliyetleri, gıda, giyim, yakacak yardımları, kültür ve sanat faaliyetleri, kurban kesimi, uyuşturucuyla mücadele gibi birçok sivil toplumu bilinçlendirme ve yardım ulaştırma faaliyetleri bulunuyor. 2017 yılında, 9 milyon kişiye gıda, giyim, yakacak, battaniye, temizlik malzemesi, sağlık ürünleri, ilaç, eğitim gereçleri, fitre, zekât, burs gibi ayni ve nakdi yardımlarda bulundu. Beşir Derneği, günlük 30 bin kişilik sıcak yemek üretme kapasiteli aşevlerinden ve 200 bin ekmek üretme kapasiteli fırınlarından Kilis, Şanlıurfa, Reyhanlı, Afrin, İdlib, Halep, Etarip, Cerablus, Eriha, Hama kırsalındaki kamplarda yaşam mücadelesi veren savaş mağduru 2 milyon 743 bin 600 kişiye toplam 4,5 milyon kap sıcak yemek, 19 milyon ekmek dağıtımı gerçekleştirdi.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam