reklam
reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kandil'e operasyonlarımızı başlattık

Eklenme Tarihi: 11 Haziran 2018, Pazartesi - 16:00   Okunma Sayısı: 131688

NİĞDE

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ErdoğanNiğde Belediye Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan, partisince Ömer Halisdemir Meydanı'nda düzenlenen Niğde mitinginde yaptığı konuşmasına Niğdelileri, "Yiğitler otağı, kahramanlar diyarı Niğde. Şehit Ömer Halisdemir’in memleketi Niğde" diyerek selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatan, bayrak ve ülkenin bekası için topağa düşen şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere sağlıklı, uzun ömürler diledi.

Bugün Niğde'nin bambaşka olduğunu ifade eden Erdoğan, "16 yıldır gelir giderim ama ben böyle bir Niğde görmedim. Allah nazardan saklasın." diye konuştu.

"Sizinle bu ülke yönetilmez"

Şehitleri Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiirinden okuduğu dizelerle selamlayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birileri bu aslanlardan anlamaz, askerlerimizden anlamaz. Beyefendi, askerin ortaya koyduğu tavırdan rahatsız olur, anlamaz. 24 Haziran'da onları sandığa demokratik bir şekilde gömmeye var mıyız? Biz, Mehmet'imizi, Mehmetçik'imizi sadece toprağa ve tarihe değil asıl kalbimize gömdük. Şehitlerimizin aziz, pak, temiz hatıralarını hafızamıza nakşettik. Geride bıraktıkları emanetleri, kardeşimiz, evladımız, ana babamız bildik. Şehitlerimizin dökülen mübarek kanlarını asla yerde koymadık. Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, Bestler Dereler’de, Afrin’de, Cerablus’ta var mıyız? Bay Kemal bize ne dedi? 'Afrin'e girmeyin.' Bay Muharrem ne dedi? 'Afrin'de ne işiniz var?' Sizinle bu ülke yönetilmez. Ülkemize saldıranlar karşısında, bizi taciz edenler karşısında bunun bedelini biz ağır ödetiriz ve ödettik."

Erdoğan, Ömer Halisdemir’in 15 Temmuz’da hain Semih Terzi’yi alnından indirdiğini, vatan hainine hak ettiğini verdiğini, makamların da en yücesine ulaştığını söyledi.

"Kandil'e de operasyonlarımızı başlattık"

Aynı şekilde Niğde’nin diğer şehitlerinin de vatan için şehadete yürüdüğünü vurgulayan Erdoğan, "Nereye saklanırsa saklansınlar, biz ne Kemal'e ne Muharrem'e bakarız. Biz işimize bakarız. Teröristler hangi ine girerlerse girsinler, er ya da geç, teröristlerden döktükleri şehit kanlarının hesabını muhakkak sorduk ve soruyoruz. Şu ana kadar sadece Afrin'de 4 bin 500'ün üzerine çıktık. Bugün size bir şey daha söylüyorum. Demiştim ya kuzey Irak’ta Kandil'e de operasyonlarımızı başlattık. 20 uçağımızla 14 önemli noktayı yok ettik. Vurdular döndüler, bitmedi devam edecek." dedi.

Erdoğan, "Reis bizi Afrin'e götür" sloganları üzerine, "Sabır, sabır. Şu 24 Haziran bir hallolsun. Gerektiğinde beraber." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin zalime karşı acımasız, mazluma karşı merhametli olduğunu anlatan Erdoğan, devletin, hainlerin tepesine hiç ummadıkları anda balyoz gibi güçlü inen bir devlet olduğunu aktardı.

"Kandil'i terör kaynağı olmaktan çıkarıyoruz"

Alandakilere, "Çukur eylemlerinde sokak çetelerini açtıkları deliklere gömdük mü? Fırat Kalkanı'nda DEAŞ'lı canileri, 3 bin, darmadağın ettik mi?" diye soran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Zeytin Dalı Harekatı'nda bölücü örgütün Suriye kolunu Afrin'den söküp attık. Bu 4 bin 600'e yaklaştı. Besler Dereler bölgesinde, Cudi'de, Gabar'da, Kato'da teröristlerin inlerini başlarına geçirdik. Yurt dışına kaçan 80'in üzerinde alçağı paketleyip adalete teslim ettik mi? Peki bu Bay Muharrem’den, Bay Kemal’den terörle mücadele hakkında bir şey duydunuz mu? Onların terörle mücadele diye bir derdi yok. Bay Kemal, terörün desteklediği kişileri koluna takıp Ankara'dan İstanbul'a yürüdü. Bay Muharrem de terörün desteklediği siyasi partinin başkanını, sözde cumhurbaşkanı adayı o da, ona gidiyor, Edirne'de cezaevinde ziyaret ediyor. 6-7 Ekim'de 'dökülün sokaklara' deyip de 53 Kürt kardeşimi Diyarbakır'da öldüren bunlar değil mi? Sen nasıl olur da gider bunu ziyaret edersin. Buradan sana oy mu gelecek. İşte onun için 24 Haziran çok önemli. 24 Haziran’da bunlara gerekli dersi vermemiz lazım. Sınırlarımız içinde ve dışında binlerce teröristi etkisiz hale getirdik. Hedefimiz, bataklığın en büyüğünü kurutmak. Kandil'i, ülkemiz ve milletimiz için artık bir tehdit, terör kaynağı olmaktan çıkarıyoruz. Zeytin Dalı Harekatı'ndan hemen sonra başladığımız operasyonlar hamdolsun başarıyla sürüyor."

"Kandil'deki terör bataklığını da Allah'ın izniyle kurutacağız"

İnsansız hava araçlarının verdiği koordinatları F-16'ların vurduğunu ifade eden Erdoğan, "Artık bizim Atak helikopterlerimiz var mı? Onu da yine bu kardeşinizin İtalya ile yaptığı görüşmeler sonucunda İtalyanlarla ortak üretmeye başladık." diye konuştu.

Terörle mücadeleye de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sahadaki birliklerimiz teröristlerin inlerine doğru adım adım ilerliyor. Muhalefet istemese de nasıl Afrin'i, Cerablus'u, El Bab'ı, Azez'i katil sürülerinden temizlemişsek Kandil'deki terör bataklığını da Allah'ın izniyle kurutacağız. Bölücü örgütün siyasi uzantılarına yoldaşlık yapanlar rahatsız olsa da terörü bu ülkenin gündeminden tamamen çıkartacağız. Tabii öncelikle dün Afrin operasyonuna yaptıkları itirazların aynısını bugün Kandil'e yapan gafillere sandıkta esaslı bir ders vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu. 

Niğdelilere 24 Haziran'da güçlü Meclis, güçlü hükümet ve güçlü Türkiye deyip demeyeceklerini soran Erdoğan, olumlu yanıt alması üzerine, "Rabb'im hepinizden razı olsun, bu ne güzellik. Hanım kardeşlerimin şu dirayeti, şu cesareti, Allah'ın izniyle inanıyorum ki siz kapı kapı dolaşarak sandıkları inşallah patlatacaksınız." dedi. 

Erdoğan, Niğde'ye sadece seçim mitingi için gelmediklerini, Niğde'ye teşekkür borçlarını da ödeyeceklerini ifade ederek 30 Mart yerel seçimlerinden önce Niğde'yi ziyaret ederek söz aldığını ve güçlü destek istediğini anımsattı. İlk günden beri hep AK Parti'nin yanında olan Niğdelilerin kendilerine yine sahip çıktığını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türk siyasetinin montajlarla, kasetlerle esir alınmaya çalışıldığı 30 Mart 2014 seçimlerinde Niğde yüzde 41 ile 'AK Parti' dedi. İhanet çetesinin saldırılarının yoğunlaştığı 10 Ağustos 2014'te Niğde bu defa yüzde 59 ile şahsımı cumhurbaşkanlığına getirdi. Çukur eylemleriyle geleceğimizin karartılmak istendiği 1 Kasım 2015'te yüzde 57 ile kaos senaryolarını siz sandığa gömdünüz. 16 Nisan'da da Niğde bu demokratik geleneğini bozmadı. Türkiye'nin yeni hükümet sisteminin oylandığı bu kritik seçimlerde Niğdeli kardeşlerim yüzde 60 gibi yine ülkemiz ortalamasının çok üzerinde bir oranla 'Kalıcı istikrar' dedi, 'Büyük ve güçlü Türkiye' dedi. İşte bunun için 'Niğde bizim canımız' diyoruz. İşte bunu niçin 'Niğde bizim yoldaşımız, dostumuz, kardeşimiz' diyoruz. Sizlerin bu sevgisine, desteğine, teveccühüne layık olmanın mücadelesini veriyoruz."

Niğde'yi ayağa kaldırmak ve yılların ihmalini gidermek için gece gündüz demeden çalıştıklarını ve son 16 yılda 13 milyar lira yatırım yaptıklarını ifade eden Erdoğan, çocukların eğitimi için bin 646 yeni derslik inşa ettiklerini, ilk ve ortaokulda okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere de 26 milyon lira tutarında burs verdiklerini anımsattı. 

Erdoğan, üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarını büyük ölçüde çözdüklerini ve 7 bin 243 kapasiteli yüksek öğrenim yurdu açtıklarını belirterek Niğde Spor Salonu'nun inşasının sürdüğünü, spor kompleksinin ise proje çalışmasının devam ettiğini bildirdi. 

Niğde'ye 6'sı hastane olmak üzere 25 sağlık tesisi kazandırdıklarını hatırlatan Erdoğan, 5 sağlık tesisinin yapımının da sürdüğünü, 400 yataklı Niğde Devlet Hastanesi'nin proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 

Erdoğan, ihtiyaç sahibi vatandaşlara, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere ve yaşlılara 813 milyon liralık kaynak aktararak el uzattıklarını belirtti. 

TOKİ vasıtasıyla Niğde'de bugüne kadar 9 bin 360 konut projesini hayata geçirdiklerini ve hak sahiplerine teslim ettiklerini vurgulayan Erdoğan, Niğde'de göreve geldiklerinde 62 kilometre olan bölünmüş yolu 311 kilometreye çıkardıklarını kaydetti. 

"Biz buyuz, yol medeniyettir." ifadesini kullanan Erdoğan, tarihi Hacı Abdullah Köprüsü'nü restore ederek ata yadigarı esere sahip çıktıklarını, yatırım bedeli 350 trilyon lira olan 7 yol projesinin inşasının sürdüğünü söyledi.

Erdoğan, "334 kilometre uzunluğundaki Ankara-Niğde otoyolunun yapımı sürüyor. Niğde'den çıkacaksınız yola bastır Ankara. Biz buyuz. Bu otoyolun tamamlanmasıyla Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar otoyol bağlantısı kesintisiz sağlanmış olacak. Bu çırak anlar mı bu işten? Ne alakası var, anlamaz. İki yıla kadar inşallah bunun tamamını hizmete açıyoruz. Karaman-Ulukışla-Mersin hızlı tren hattı... Diyorlar ki 'Ne demek hızlı tren, ne işimiz var bizim hızlı trenle?' Sizin zaten hiçbir şeyle işiniz yok." diye konuştu.

"Önce büyüme denilen kavramın ne olduğunu bir öğren"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na seslenen Erdoğan şuınları kaydetti:

"Bay Kemal, sen önce bu büyüme denilen kavramın ne olduğunu bir öğren, ekonomistlerine bir sor. Bu büyüme nedir? 'Bu ranta aittir' diyor. Bu büyüme denilen olay, o rantiye dediğin kesimi de ilgilendirir ama onun işçisi, çalışanı yok mu, devlet olarak benim memurum yok mu, bunlara yansımıyor mu?" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün moralini bozan komutana hadsizlik yapan Bay Muharrem, Allah korusun yarın moralini bozan emekliye, çiftçiye, sanayiciye, çiftçiye, memura, esnafa kim bilir neler yapar? Daha adaylık sürecinde milletin başına diktatör kesilen biri, Allah muhafaza koltuğa oturunca kim bilir daha ne kesilir? Bu zat hem aşırı muhteris hem de kifayetsiz." şeklinde konuştu. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam