reklam
reklam

5 Haziran Dünya Çevre Günü Maltepe’de Coşkuyla Kutlandı

Eklenme Tarihi: 10 Haziran 2018, Pazar - 16:00   Okunma Sayısı: 176488

Tarihler 1972’yi gösteriyor.  Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı  İsveç’in Stockholm kentinde yapılmakta. Orada alınan bir karar 46 yıldır kutladığımız bir tarihin başlangıç noktasını oluşturur. 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edilmiştir.

Dünya üzerinde 5 ile 100 milyon arasında tür olduğu varsayılıyor. Günümüze kadar sadece  yaklaşık 2 milyon türün keşfedildiği düşünülürse üzerinde yaşadığımız dünyayı iyi tanımadığımız ve keşfe açık bir dünya olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Üstelik de bu türlerin her gün 150-200 arasındaki bir bölümünü kaybediyoruz. Sıcaklıklardaki 1,5 ile 2,5 derece artış olması bu türlerin daha da azalmasına yol açacak. Bu nedenle de her sene 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün önemi biraz daha artıyor.

Sizleri; Maltepe’de coşkuyla ve çocuklarımızla beraber kutlanan bir Dünya Çevre Günü kutlamasına götürüyoruz. Başıbüyük’teki Azerbaycan Halk Cumhuriyeti 100. Yıl Parkı’nda yapılan etkinliğe çok sayıda çocukla Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Ekşioğlu ve Jale Yağcı ile birim müdürleri, vatandaşlar da katıldılar.

Etkinlikte, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO), Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), Özen Cam Geri Dönüşüm Kazanım ve İnş. San. Ltd. Şti, Deha Biodizel, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve Trend DK Tekstil de hazır bulundu. Bilgilendirici broşürlerin dağıtıldığı, yapılan dans gösterileri, okunan şiirler ve sahnelenen tiyatro gösterileriyle bir karnaval havasında geçen etkinlikte bir konuşma yapan Maltepe  Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Ekşioğlu da, atık toplamanın ve geri dönüşümün önemine değindi.

Ekşioğlu’ndan sonra söz alan Maltepe  Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Canan Aslan ise, çevre kaynaklarının korunmasının önemine değinerek  şunları söyledi:

“Üzerinde yaşadığımız dünyaya iyi davranmalıyız ki, o da bize cömertliklerini sunabilsin. Dünyamıza iyi davranmanın iki yolu var. Kaynakları dikkatli kullanmak, kullandığımız kaynakların sorumluluğunu taşımak. Bu nedenle ihtiyaçlarımız yeniden gözden geçirmeliyiz, tükettiklerimize gerçekten ihtiyacımız olup olmadığına yeniden bakmalıyız. Tüketimimizi azaltarak dünyayı ve çevremizi korumuş olacağız, tükettiklerimiz de dönüştürerek de, çevre kirliliğini kontrol altına alacağız.”

“İleriyi düşünün, geri dönüştürün”, “Her atığı atma çöpe, tüketme kaynakları bilinçsizce”, “Temiz bir çevre için, engellilere destek için bitkisel atık yağlarınızı bize getirin”, “Gelin arkadaşlar bir olalım, çöplerimizi geri dönüşüme atalım” gibi pankartların olduğu etkinlikte minikler, gösterilerin ardından atık cep telefonu atma yarışmasına katıldılar. Yarışmaya katılan öğrencilere de  TÜBİSAD tarafından sertifika verildi.

Ayrıca yıl  boyunca en çok atık toplayan Marmara Koleji ve elektronik atık toplamada birinci olan Şehit Murat Naiboğlu İmam Hatip Ortaokulu ile atık pil toplama kampanyasında birinci olan Şehit Murat Naiboğlu İmam Hatip Ortaokulu, Şehit İbrahim Cengiz İmam Hatip Ortaokulu,  Adnan Kahveci Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu ve Mürüvvet Hanım Ortaokulu’na da ödülleri verildi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam