reklam
reklam

U17A 3.hafta

ÖZEL HABER

Teröristlerin yıktığı okulların yerine modernleri yükseliyor

Eklenme Tarihi: 7 Haziran 2018, Perşembe - 13:00   Okunma Sayısı: 146569

ŞIRNAK

Şırnak'ta eğitimi hedef alan PKK'lı teröristlerin 2 yıl önceki saldırıları sonucu yıkılan okulların yerine modern okullar yükseliyor.

Kırsaldaki saldırılarını 2015-2016 yıllarında şehir merkezlerine ve ilçelere taşıyan, çukur kazıp barikat kuran, yollara, çukurlara ve barikatlara patlayıcı tuzaklayan PKK'lı teröristlerin çocukları eğitim hakkından mahrum bıraktığı bölgedeki illerden biri de Şırnak.

Terör saldırılarının hedefi olan Şırnak ile Silopi, İdil ve Cizre ilçelerinde 96 okul tahrip edildi.

Kentin modern eğitim kurumlarına kavuşması, terörden zarar gören okulların onarılması ve yerine yenilerinin inşası için başlatılan çalışmalar hızla sürüyor.

86 okulun devlet imkanıyla onarılarak eğitim-öğretime açıldığı Şırnak'ta kullanılamaz hale gelen ve yıkımı gerçekleştirilen 10 okul ve öğretmenevinin yerine il genelinde 142 eğitim yuvası yapılıyor.

51 okulun inşasının sürdüğü kentte, projelendirilen 91 okulun yapımı için de inşaat öncesi çalışmalar devam ediyor.

Modern şekilde projelendirilen okullar hizmete açıldığında derslik başına öğrenci sayısının 29'dan 20'ye düşmesi hedefleniyor.

"Okullarımız en fazla 2 yıl içerisinde hizmete sunulacak"

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PKK'lı teröristlerin çok sayıda konut ve iş yerinin yanında eğitim yuvalarına da zarar verdiğini belirtti.

Terör örgütünün zarar verdiği okulların tahribat giderildikten sonra hizmete açıldığını hatırlatan Aktaş, saldırılarda 1 öğretmenevi ile 10 okulun da büyük ölçüde zarar gördüğünü ve yıkıldığını aktardı.

Yıkılan okulların yerine yenilerinin inşa edilmesi ve öğrencilerin hizmetine sunulması için devletin, hükumetin büyük bir seferberlik başlattığına işaret eden Aktaş, şunları kaydetti:

"596 dersliğe tekabül eden 51 okulumuzun inşaatı devam ediyor. Bunların büyük kısmını 2018-2019 eğitim öğretim yılında hizmete sunmayı hedefliyoruz. Bunun yanında 61 okulun bin 24 dersliğe tekabül eden kısmını da yine bu yıl Milli Eğitim Bakanlığının bize tahsis ettiği ödeneklerden ihalesini yaparak hizmete sunacağız. TOKİ konutlarının yapıldığı alanlarda da yine 30 okul yapılarak hizmete sunulacak. Toplamda 2 bin 100 derslikli bu okullarımız en fazla 2 yıl içerisinde hizmete sunulacak."

Aktaş, bu okullarda eğitim ve öğretime başladığında derslik başına düşen öğrenci sayısının 29'dan 20'ye ineceğini belirterek, "İnşallah Türkiye ortalamasının da altına ineceğiz." ifadesini kullandı.

"Yıkılan okulların yerine devletimiz daha modernini yapıyor"

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz da PKK'lı teröristlerin kent merkezinin yanı sıra Cizre, Silopi ve İdil'de de eğitim yuvalarını hedef alarak, eğitimi sekteye uğrattığını hatırlattı.

Terör saldırılarının ardından güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla Milli Eğitim Bakanlığının talimatıyla öğrencileri, ders açıklarını kapatmak adına hafta sonları bir yıl boyunca telafi eğitimine tabi tuttuklarını belirten Yılmaz, 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin tamamının o süreçte Mardin ve Batman’da eğitime aldıklarını ifade etti.

"Yıkılan okullarımızın yerine devletimiz ve hükümetimiz 13-14 katı kadar daha modernini daha iyisini yapıyor." diyen Yılmaz, terör örgütünün yaşattığı olumsuzluklara rağmen sınavlarda öğrencilerin büyük başarılar elde ettiğini vurguladı.

"Terörün yıktığı okullardan Türkiye birincileri çıkardık"

Yılmaz, "Terörün yıktığı okullardan Türkiye birincileri çıkardık" ifadesini kullanarak, terör örgütüne en güzel cevabı öğrencilerin verdiğini aktardı.

Çalışmaları süren okulların tamamlanmasıyla kentte tekli eğitime geçip, derslik başına öğrenci sayısını düşüreceklerini anlatan Yılmaz, "Huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla başarılar artacak. Yarınlara güvenle bakıyoruz." dedi.

Vatandaşlardan emekli Öğretmen Uçar, kentteki yıkımın ardından eğitim alanında yaşanan gelişmeleri hayranlıkla takip ettiklerini söyledi.

Özellikle öğrencilerin iyi ortamlarda eğitim görmesi için devlet tarafından önemli çalışmalar yürütüldüğünü bu alanda önemli gelişmeler sağlandığını ifade eden Uçar, kentteki eğitim göstergelerinin huzurun sağlanmasıyla yükseldiğini kaydetti.

Uçar, "Hükümetin ve Bakanlığın eğitime verdiği önemle kayıplar minimize edildi. 10 okulumuz terör örgütü tarafından yıkıldı. Bunların yerine bakıyoruz ki 14 katı modern okullar yapılmaya devam ediyor. Bu da bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Şunu iyi biliyoruz ki eğitim kalitesi ne kadar artarsa insan kalitesi de bu paralelde artar. Eğitimin olmadığı yerde de karanlık hüküm sürer." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam

Warning: imagecolorallocatealpha(): Alpha component is out of range in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/yonetim/_efsaneweb/sistem-dosyalari/class.imagecrop.php on line 33
reklam

Warning: imagecolorallocatealpha(): Alpha component is out of range in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/yonetim/_efsaneweb/sistem-dosyalari/class.imagecrop.php on line 33