reklam
reklam

Kaynak Holding'deki aramanın detayları ortaya çıktı

Eklenme Tarihi: 24 Aralık 2015, Perşembe - 17:00   Okunma Sayısı: 136974

İSTANBUL

Kaynak Holding'le organik bağı olduğu tespit edilen ve aralarında 11 şirket, 4 öğrenci yurdu, 1 pansiyon ile 1 ofisin de bulunduğu 17 adreste yapılan aramalarda detaylar ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) bünyesinde faaliyet gösterdiği iddia edilen Kaynak Holding bünyesinde faaliyet gösterdiği belirlenen 11 şirket, 4 öğrenci yurdu, 1 pansiyon ve 1 ofiste yaklaşık 11 saat süren arama yaptı.

Ekiplerin, belirlenen adreslerde gerçekleştirdikleri el koyma ve dijital malzemelerden imaj alma çalışmaları neticesinde tespit ettiği 3 farklı adreste daha mahkemeden ek karar alarak arama, el koyma ve dijital malzemelerden imaj alma işlemleri yaptığı öğrenildi.

'FETÖ/PDY'ye ait paralar farklı hesaplara transfer edildi'

Adresi Kağıthane'de gösterilen Kaynak Holding'e bağlı bir tarım şirketinde ek kararla arama yapmaya giden polis, belirtilen adresin şirketin değil holdingin eski strateji ve iş geliştirme direktörünün evi olduğunu belirledi.

Çilingir yardımıyla eve giren ekipler, evde bulunan bilgisayarda yaptıkları incelemede ise Kaynak Holding'e ait çeşitli harcama, fatura ve çek kullanım kayıtları buldu. Kayıtları gizli tutulan şirket üzerinden FETÖ/PDY'ye ait paraların farklı hesaplara transfer edildiği iddia edildi.

Ayrıca bir yurt çalışanının 15 gün önce yurdun demirbaş kayıtlarında olan ve yurdun tüm işlemlerinin tutulduğu dizüstü bilgisayarı evine götürdüğü belirlendi.

Çalışanın evinde yapılan aramada bulunan dizüstü bilgisayara el konulduğu belirtildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam