reklam
reklam

Maliye Bakanlığından 'elektronik dönüşüm' atağı

Eklenme Tarihi: 24 Aralık 2015, Perşembe - 13:00   Okunma Sayısı: 122391

ANKARA 

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bakanlığın elektronik ortama taşıdığı hizmetlere ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı. 

Ödeme kaydedici cihazlara ilişkin özellikle sektörden ve mükelleflerden gelen talepleri dikkate aldıklarını anlatan Ağbal, mevcut düzenlemeye göre, söz konusu cihazları kullanma mecburiyetinin 1 Ocak 2016'da başlayacağını ifade etti.

Naci Ağbal, bakanlığın teknolojiye yaptığı yatırımlar sayesinde, mükelleflerin ödeme kaydedici cihaz alımı, bu cihazların vergi dairesine kaydı, bir başka mükellefe devri veya hurdaya ayrılması gibi işlemler için vergi dairelerine gitmesine gerek kalmayacağını, mükelleflerin, bu işlemleri Gelir İdaresi Başkanlığının ve ödeme kaydedici cihaz üreticilerinin sunacağı elektronik ortamlar vasıtasıyla yapabileceğini ifade etti. 

Yapılan tüm bu değişikliklerle, söz konusu alanlarda kayıt dışılığın önemli oranda önüne geçileceği bilgisini veren Ağbal, bu sayede vergi gelirlerinin artacağını, maliyetlerin düşeceğini ve hem devlet hem de mükelleflerin bu düzenlemeler sayesinde ciddi oranda fayda sağlayacağını söyledi.

Maliye Bakanı Ağbal, bu tür düzenlemelere önümüzdeki günlerde diğer alanlarda da devam edileceğini vurgulayarak, kayıtlı ekonomiye geçişin en önemli öncelikleri olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam