reklam
reklam

‘Uyumun Dansı’

Eklenme Tarihi: 5 Haziran 2018, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 156961

İSTANBUL

Dr. Ayşe Bombacı, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Akbatı Aile Festivali kapsamında misafirlerle bir araya geldi. Klinik Psikolog, Birey, Çift & Aile Terapisti Dr. Ayşe Bombacı, ‘Uyumun Dansı’ başlıklı söyleşisinde misafirlere ebeveyn ve çocuk arasındaki uyumu yakalamanın inceliklerinden bahsetti. 

Dünyaya canınızdan bir parça, bir evlat getirmek her anne babanın mutluluğuna mutluluk katar. O yumuk gözleri gördüğümüzde ve minik elleri avucumuzun içinde hissettiğimizde dünyamız değişir adeta. Hayatımızın ve yuvamızın merkezine koyduğumuz bu mis kokulu sevgi yumağını iyi bir birey olarak yetiştirmek için büyük bir sınav bekliyordur bizi aslında. Çocuğumuzu kendine güvenen, sevgi dolu ve pozitif bir birey olarak yetiştirmek için bizlerinde aile içindeki ilişkilerimizin düzgün ve pozitif olması gerekmektedir. Bilirsiniz ki çocuklar ebeveynlerini gözlemler ve onları örnek alarak büyürler. İşte bu yüzden dünyaya getirdiğimiz evlatlarımıza karşı sadece sevgi ile bakmak değil onların daha minicik hallerinden büyüyene kadar ki zamanda iyi bir öğretici ve eğitici olarak yanlarında model olarak yer almalıyız. Rol modeli mutlu bir anne baba figürü ile neşeli bir ortamda büyüyen çocuk çevresine karşı da pozitif bir birey olarak yetişecek ve yaşamında bu pozitif hali ona hem huzur hem de başarı kazandıracaktır. Anne, baba ve çocuk arasındaki iletişim ne kadar güçlü ise ebeveyn ve çocuk arasında uyum yakalanmış olur ki bu da sağlıklı nesiller yetiştirmenin en büyük kuralıdır bana göre....  

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Akbatı Aile Festivali’nin konuğu olan Dr. Ayşe Bombacı’nın sözlerine kulak verelim isterseniz. Klinik Psikolog, Birey, Çift & Aile Terapisti Dr. Ayşe Bombacı, misafirlerle içten bir sohbet gerçekleştirdi. Rol, ilişki denince akla gelen ilk şeylerden birinin çocuklarımızla olan ilişkimiz olduğuna dikkat çeken Bombacı, “Çocuklarımıza duyduğumuz yoğun ve derin duygular, aslında aşkın başka bir hali. Anne ile çocuk arasındaki uyumun ilk başladığı yer anne karnı. Belki de anne ile çocuğun en uyumlu oldukları dönem, doğumdan önceki dönem. Yaşam, doğumdan önce başlıyor. Anne karnı, az bilinen bir dünya. Belli oranda strese anne karnındaki bebeğin de ihtiyacı var. Hedefimiz kesinlikle sıfır stres değil. Çünkü stresin teşvik edici yönleri de var, belli bir seviyede stres performansı arttırabiliyor. Onların da strese girmeye, zorlanmaya ihtiyacı var. O anlar çözüm üretme kapasitelerini geliştirmeleri için bir fırsat. Doğuştan getirdiğimiz ana duygu sadece neşe ve mutluluk değil. Öfke, üzüntü ve korku gibi duygular da kıymetli. Hepsine alan açabilmek, çocukla kurduğumuz ilişkide bunların adını koyabilmek çok önemli” ifadelerini kullandı. Bu sayede çocuğun bir özne, bir birey olduğunu fark ettiğini belirten Bombacı, “Bekleyebilen çocuklar hayatta daha başarılı oluyor” dedi.

Evdeki üçüncü ebeveyn anne baba ilişkisi

“Anne-baba arasındaki iletişim, sevgi dolu paylaşım, esprili konuşmalar, gülen bir anne baba görmek çocukta çok önemli bir şeyi içselleştiriyor. Hem kadın-erkek ilişkisine dair fikri oluyor, hem de odak noktası sadece kendisi olmadığı için anne ve babasının da birer birey olduğunu anlamlandırıyor. Aynı masada otururken sadece çocukla ilgili konuşmamak, birey olarak anne ve babanın da var olduğunu ona göstermek ve buna zaman ayırmak çok önemli” diyen Bombacı, evdeki üçüncü ebeveynin anne baba ilişkisi olduğunun altını çizdi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam