reklam
reklam

BAL Ligi 24hafta

ÖZEL HABER

Yatırım teşvik belgesi işlemlerinde elektronik dönem

Eklenme Tarihi: 31 Mayıs 2018, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 128295

ANKARA

Yatırım teşvik belgesi işlemleri için elektronik ortamda başvuru yapacak yatırımcılar adına gerekli işlemleri gerçekleştirecek kullanıcıların yetkilendirilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Ekonomi Bakanlığının "Yatırım Teşvik Belgesi İşlemlerinin Elektronik Ortamda Yürütülmesine İlişkin Yetkilendirme Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yatırımcıdan istenecek bilgileri Elektronik Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Bilgi Sistemi (E-TUYS) aracılığıyla yatırımcı adına bildirmek üzere yetkilendirilen kullanıcılar, nitelikli elektronik sertifikaya sahip olacak.

Başka amaçlarla daha önce temin edilen ve geçerlilik süresi olan nitelikli elektronik sertifikalar E-TUYS için kullanılabilecek.

Yatırımcı tarafından, yatırımcı adına E-TUYS vasıtasıyla işlem yapacak kişilerin kullanıcı olarak yetkilendirilmesi için gerekli bilgi ve belgelerle Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğününe başvurulması gerekecek.

Kullanıcının yetkisi, taahhütnamede belirtilen süreyle sınırlı olacak.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam