Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetesonan-com-images-haberler-fetonun-iskenceyle-ordudan-attigi-askeri-ogrencinin-hukuk-savasi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
reklam
reklam

FETÖ'nün işkenceyle ordudan attığı askeri öğrencinin hukuk savaşı.

Eklenme Tarihi: 30 Mayıs 2018, Çarşamba - 12:00   Okunma Sayısı: 124440

ANKARA

Hava Harp Okulu'ndan ayrılması için Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) domuz bağından, dayağa kadar türlü işkencelerine maruz kaldığı gerekçesiyle hukuk savaşı başlatan Bayram Tuğrul Yıldırım'ın mücadelesi, Anayasa Mahkemesi'nde karşılık buldu.

TBMM Dilekçe Komisyonu, 2012'de kurduğu bir alt komisyonla askeri okullarda FETÖ'cü subayların uyguladığı mobbing ve kötü muamele dolayısıyla okuldan ayrılmak zorunda kalan öğrencileri dinledi.

2011'de Hava Harp Okulu'ndan atılan Bayram Tuğrul Yıldırım da Komisyona başvurarak, şikayetlerini anlatan öğrenciler arasında yer aldı.

Öğrenci Bayram Tuğrul Yıldırım, askeri lisede "alay onur sekreteri" yani okulun öğrenci teşkilatında önde gelen bir konumda olduğunu belirterek, buna rağmen amirlerinin disiplinsiz ve emir-komutaya uymada yetersiz olduğu yönünde kanaat bildirdiğini belirtti.

Bunun bir tür fişleme olduğunu, doktor raporu olmadan kendisine psikolojik sorunu varmış gibi yaklaşıldığını anlatan Yıldırım, bir binbaşı ve beraberindeki beş teğmen ile bir yüzbaşının kendisine domuz bağı yaptığını, başına çuval geçirdikten sonra dövdüklerini, ayrılması yönünde baskı kurduklarını ifade etti.

Yıldırım, ayrılmamak için direnmesi üzerine muaf olduğu İngilizce dersinden kopya çekmiş gibi gösterilerek Hava Harp Okulu'ndan, Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla atıldığını kaydetti.

Kendisi gibi bu tip faaliyetlere katılmayan veya katılmayı reddedenlerin ileriki dönemlerde mobbingle ayrılmaya zorlandığını da ifade eden Yıldırım, yürüttüğü hukuk mücadelesinden sonuç alamayınca, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu.

Yıldırım, başvurusunda, bazı subay ve öğrencilerin diğer öğrencilere Hava Harp Okulu'ndan ayrılmaları için insan onuruna aykırı sistematik davranışlarda bulunmasıyla başlayan ve düzmece disiplin cezalarıyla okuldan ihraçla sonuçlanan süreçte kötü muamele yasağının ihlal edildiğini iddia etti.

Bayram Tuğrul Yıldırım'ın başvurusunu inceleyen Anayasa Mahkemesi, Yıldırım'ın kötü muamele yasağının usul boyutunun ihlal edildiğine karar verdi.

Yüksek Mahkemenin gerekçesi daha sonra yazılacak.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam