reklam
reklam

Ümraniye’den Güneydoğu Anadolu’ya “Oyun Karavanı “

Eklenme Tarihi: 26 Mayıs 2018, Cumartesi - 19:00   Okunma Sayısı: 159505

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu ve Ümraniye Belediyesi tarafından ortaklaşa organize edilen Oyun Karavanı projesinin İstanbul’daki son durağı Ümraniye idi.  Hakikaten de; terörle, yoksullukla ve cehaletle boğuşan  Güneydoğu Anadolu’muza yönelik bu anlamlı projenin uğurlama törenini büyük bir takdirle takip ettim.

İstanbul’dan yolculuğa başlayan Oyun Karavanı; Güneydoğu Anadolu bölgesinde 7 şehri daha gezerek binlerce çocukla buluşup tekrar İstanbul’a dönecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesine çocukları eğlendirmeye gidecek olan ve hedef kitlesi; kimsesiz çocuklar,  ilköğretim okulları ve engelli çocuklar olan oyun tırı çocukları; oyun müsabakaları, animasyon oyunları, ilk yardım eğitimleri, palyaço, boyama kitabı ve kalemleri, şişme oyun alanları, sinema ve animasyon gösterileri, seksek, ip atlama, çember çevirme halat çekmece, mendil kapmaca, şapka, ayakkabı,  tişört, geleneksel sokak yarışma oyunlarıyla buluşturacak ve binlerce oyuncak dağıtılacak.

Ümraniye Santral Etkinlik Alanı’nda gerçekleşen programa  Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can,  Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye  İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşçı,  Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mehmet Mutlu, AK Parti İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; “Yetişme çağında olan çocuklarımızın zihinsel ve fiziksel gelişimlerini olumlu yönde etkileyen en önemli şey oyundur. Bir eğitimci olarak söylüyorum ki, oyun oynamayan çocuğun çok tarafı eksik kalmıştır. Çocuğun geleceğe hazırlanması ufkunun, vizyonunun gelişmesi oyunlar sayesindedir”

Programda  ilk olarak kısa bir konuşma yapan  Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mehmet Mutlu, “Allah kazasız belasız gitmeyi nasip etsin”  dedi ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a da  desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mehmet Mutlu’dan sonra bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise ; “Yetişme çağında olan çocuklarımızın zihinsel ve fiziksel gelişimlerini olumlu yönde etkileyen en önemli şey oyundur. Bir eğitimci olarak söylüyorum ki, oyun oynamayan çocuğun çok tarafı eksik kalmıştır. Çocuğun geleceğe hazırlanması ufkunun, vizyonunun gelişmesi oyunlar sayesindedir” diyerek konuşmasına başladı ve belediye olarak, yaptıkları etkinliklerle bunun önüne geçmeye çalıştıklarını söyledi. Can, konuşmasının devamında ise  “Oyun Karavanı” projesinin önemine değinerek, projenin sadece çocuklar açısından değil Türkiye’nin farklı bölgesindeki insanların memleket olarak doğu, batı, kuzey, güneyiyle bir olduğumuzu anlaması için de önemli olduğunu söyledi.

Ümraniye Belediye Başkanı Can,  konuşmasının son bölümünde  Filistin’de son günlerde  şehit edilen Müslümanlardan da  bahsederek “Hep beraber zulmün karşısında, mazlumun yanında olacağız. Terör devleti İsrail’i kınıyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam