reklam
reklam

"Askerlik Kanunu'nda değişikliğin hızla yasalaşmasını bekliyoruz"

Eklenme Tarihi: 23 Aralık 2015, Çarşamba - 15:00   Okunma Sayısı: 128853

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 64. Hükümet Programı'nda ve hükümetin 2016 yılı Eylem Planı'nda yer alan vaatler ve reformlar için çalışmaları hızla sürdürdüklerini söyledi.

Reform sürecini yöneten ve gerekli düzenlemeleri koordine eden Elvan, er ve erbaşlar, askeri öğrenciler ve yurt dışında yaşayan vatandaşları yakından ilgilendiren Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın TBMM Başkanlığına sevk edildiğini anımsattı.

Söz konusu tasarıyla yasal düzenleme gerektiren bazı vaatler ve reformların da hayata geçirileceğini bildiren Elvan, şunları kaydetti:

"Tasarı, TBMM'den geçtiği andan itibaren er ve erbaşlar, askeri öğrenciler ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız önemli kazanımlar elde etmiş olacak. Er ve erbaşlarımızın harçlıkları 2 kattan fazla artırılacak. Yine askeri öğrencilerin harçlıkları da iki katına çıkacak. Ayrıca yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın dövizle askerlik ücreti 6 bin avrodan bin avroya inecek."

Tasarı yeni kimlik kartlarını da içeriyor

Elvan, tasarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yeni kimlik kartlarını da içerdiğini belirterek, tasarının yasalaşmasıyla yeni kimlik kartlarının dağıtımına başlanacağını kaydetti.

Tasarının 27 maddeden oluştuğuna işaret eden Elvan, "Tasarıda yer alan her madde vatandaşlarımız için atılmış olumlu adımlar. Tasarının Meclis'ten hızla geçmesini ve yasalaşmasını bekliyoruz. Bu düzenlemelere muhalefetin de destek vereceğini umut ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam