reklam
reklam

'Çocuk üşürse insanlık üşür' dedi, yardım yağdı

Eklenme Tarihi: 23 Aralık 2015, Çarşamba - 15:00   Okunma Sayısı: 146789

HAKKARİ

Yüksekova'da öğrencileri için kampanya başlatan sınıf öğretmeninin sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı destek buldu.

İlçeye 10 kilometre uzaklıktaki İnanlı Köyü İlkokulunda 5 yıldır görev yapan Samsunlu öğretmen İbrahim Eroğlu'nun hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü bölgede öğrencilerinin üşümemesi için başlattığı yardım kampanyası ses getirdi.

Okula gelirken köy yolunda üşüyen öğrencilerini görünce dayanamayıp yardım kampanyası başlatan Eroğlu'nun, "Çocuk üşürse kalp üşür, vicdan üşür; çocuk üşürse insan üşür, insanlık üşür" çağrısı üzerine Türkiye'nin birçok yerinden ilçeye 70 koliden oluşan yardım malzemesi gönderildi.

Öğretmen Eroğlu, içerisinde giyim, kırtasiye ve oyuncak bulunan yardım paketlerinin bir kısmını görev yaptığı okuldaki öğrencilere bir kısmını da çevre köylerdeki çocuklara dağıttı.

"Onlar üşürken biz rahat edemeyiz"

Sınıf öğretmeni Eroğlu, AA muhabirine, öğrencilerinin büyük bölümünün kışlık giyecek, kırtasiye ve oyuncak alabilecek imkana sahip olmadığını anlattı.

Öğrencilerinin üşüdüğünü görünce kampanya başlatmaya karar verdiğini ifade eden Eroğlu, "Çocuklarımız üşüdüğünde biz de üşüyoruz. Sonuçta çocuklarla yaşıyoruz ve onlar bizim çocuklarımızdır. Çocuk okula geldiği andan itibaren artık velinin değil bizimdir. Bu nedenle onlar üşürken biz rahat edemeyiz" dedi.

"Bize evlerini açıyorlar"

Köy sakinlerinin her fırsatta kendilerine destek olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bizler her gün köyümüzdeki evleri ziyaret ediyoruz. Onların sofralarına konuk oluyoruz. Bizleri evlerinde misafir ediyorlar ve en güzel yemekleri ikram ediyorlar. Bu benim için ancak filmlerde görülecek kadar hayaldi ama bu hayalime ulaştım. Kar yağdığından insanlar kapımızı çalıp bir ihtiyacımız olup olmadığını soruyor. Biz onlara emanetiz bunu biliyorlar."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam