reklam
reklam

Öncü Kadıköy’de Önceliğimiz Öğrencilerimiz

Eklenme Tarihi: 23 Mayıs 2018, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 221943

İSTANBUL

Geçtiğimiz haftasonu tarihi Haydarpaşa Garı’nda güzel bir etkinlik vardı ben de Göztepe Semiha Şakir İlkoukulu 2/A sınıf öğretmeni ve sevgili arkadaşım  Saniye Kılıç’ın daveti ayrıca da yine sevgili arkadşımın Gülcan Taşpınar’ın daveti üzerine bu güzel etkinliğe katıldım. Öncelikle arkadaşım saniye Kılıç ve tüm Kadıköy’de bılunan, bu etkinliğe katılan tüm okulların öğretmen ve öğrencilerine çalışmalarından dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim. 

Gelelim benim de büyük beğeni ve gururla  izlediğim ‘Öncü Kadıköy’de Önceliğimiz Öğrencilerimiz Projesi’nin ödül törenine… 

Törenin açılışında konuşma yapan Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, bilim ve genç nesillerin ilgisinin önemine değinerek genç nesillerin daha fazla bilimsel çalaışmaların içinde yer alaması gereklidir dedi. 

Kadıköy kaymakamlığının önclüğünde gerçekleştirilen ve yüzlerce öğrencinin projelerinin sergilendiği ‘Öncü Kaıdköy’de Önceliğimiz Öğrencilerimiz Projesi’ Tarihi Haydarpaşa garında sergilendi. 

Tarihi haydarpaşa garında büyük bir ilgi ve katılım ile gerçekleşen açılışta Dr. Mustafa Özarslan, Kadıköy Belediye Başkan yardımcısı Keriman Nalbant, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Işık, Kadıköy İlçe Sağlık Müdürü Neslihan Uyar, TCDD 1. Bölge Müdürü Nihat Aslan katılırken çok sayıda öğrenci ve veliler  katıldılar. 

Bine yakın proje hazırlanmış ve bunların içinden ikiyüze yakın proje derecelend irilmiş ve ödüle layık görülmüştür. Göztepe Semiha Şakir İlkoukulu 2/A sınıf öğretmeni ve Zümre başkanı arkaşım Saniye Kılıç’ın hazırlamış olkdukları proje ise sosyal içerikli bir proje olan ‘bilinçli aileler başarılı nesiller’ prejesi ile katılmışlardı.

 

Bu proje ile  çocukların eğitiminde ve gelişiminde ailenin önemini bir kez daha öne çıkararak vurgulamak istemiştir. Eğitim dönemi içinde öğrencilerin aileleri iel birlikte yaptıkları geziler ve aktiviteler ile çocukların hem kendilerine özgüvenlerininn gelişmesi sağlanmış hem de ailelerinin çocukların yanlarında yer alarak onlara eğitim ahayatlarında manevi destek ve güç vermeleri sağlanmıi böylelikle     öğrenci ve aile iletişimi güçlendirilmiştir. Bilinçlenen aileler ile daha başarılı çocuklar ve başarılı nesiller hedeflenmişti. 

Etkinlik alalnını gezdiğimde gördüm ki  o küçücük öğrencilerin imkanlar verildiğinde büyük hayallere ve bunun ışında da büyük hedeflere ulaşacaklarını böylelikle de ülkemizin bilimsel ve teknolojik analamda gelişmesi için genç neslin bu tarz bilimsel projelerle teşvik edilip eğitilmesi gerekmektedir. Eğitimden bilime, kültürden sanata bir çok konuda projeler hazırlanmış ve veliler ile değerli katılımcların beğenisine sunulmuştu. Standların başında yer almış öğrenciler davetlilere projelerini anlatmanın ve ‘’bunları biz başardık’’ demenin heyecanı gözlerinden okunuyordu. Her biri kıpır kıpır ve içlerine sığmıyorlardı o ben de biz kez daha anladım ki  Ülkelerin kalkınması ve daha ileriye gitmesinde gençlerin önemi büyüktür. Atatürk, öyle bir liderdi ki  daha o yıllarda bu gerçeğin farkına vararak  bu gençlerin yarının büyükleri olacağını ve daha dinamik, güçlü kimseler olacaklarını bildiğinden ülkemizi ve cumhuriyeti Türk gençlerine emanet etmiştir. Ülkemizin gelişmesinin  teknolojinin gelişmesi ve ilerlememizin bilimden geçtiğini bilen ve bu doğrultuda zeki ve başarılı nesiller yetiştiren değerli öğretmenlerimize de ‘’Öğretmenler, gelecek nesil sizlerin eseri olacaktır” diyerek seslenmiştir. Bu yüzden Atatürk’ün ilkelerine ve devrimlerine sahip çıkan ve de Cumhriyetimizi koruyan başarılı çocuklar yetiştiren tüm öğretmenlerimize teşekkürlerimi bor bilirim.  

Projeleri dereceye giren 214 öğretmene başarı belgesi verildi

Yüzlerce öğrencinin bir yıl boyunca hazırladıkları ve dereceye giren projelerin sergilendiği, öğretmenlerin ve velilerin yoğun katılım ve ilgi gösterdikleri etkinlikte öğrencilerinin yaptıkları çalışmalara, onları teşvik eden ve  destek veren ve de dereceye giren 214 öğretmene başarı belgeleri tek tek takdim edildi. 

‘’Ülke teknolojisinin gelişmesi için genç beyinlere ihtiyacımız var’’

Yaptıkları projeler ile takdir toplayan öğretmen ve öğrencilerimizi kutlayan  ve de genç beyinlerin ülke geleceğine katkısının büyük olacağının altını çizen Kaymakam Dr. Mustafa Özarslan, ‘ Ülkemizde teknolojiyi geliştirmenin en güzel yollarından biri genç beyinlerin sayısını artırmaktan geçiyor. Bu projeler ile bilimsel düşünceyi tabana yaymayı hedefliyoruz’’ şeklinde konuştu. 

Eğitimden bilime bir çok  konuda öncü Semt Kadıköy

Kadıköy’ün bir çok bilimsel çalışmaya öncülük ettiğini vurgulayan Kadıköy Belediye Başkan yardımcısı Keriman Nalbant, ‘’Kadıköy eğitimden bilime, kültürden sanata hep öncü bir semt olmuştur. Kamu kurumlarının temsilcileri olarak misyonumuz öncü olmaktır. Bu projede emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Öğrenciler bizim için değerli çünkü Cumhuriyetimizi kuran ulu önder Atatürk’ün ilkelerini ve devrimlerini gençler koruyacak. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum’’ dedi

Standları tek tek gezdim ve bu öğrencilerimizden ben de bir kez daha gurur duydum. 

Benim bu etkinliği ziyaretimde ayrıca önem teşıyan  Göztepe Semiha Şakir İlkoukulu Müdürü Memduh Erdoğan, Müdür yrd. Servet Zabun, 2/ A Sınıf Öğretmeni ve Zümre Başkanı güzel yürekli arkadaşım Saniye Kılıç’ a ve öğrencilerine ve de yine projeye katılan minik Zeynep ve annesi güzel kalpli arkadaşım Gülcan Taşpınar’a çok teşekkür ederim, başarılarının devamını dilerim. Ayrıca da  bu projelerde emeği geçen Tüm Kadıköy okullarının değerli öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür eder başarılarını artarak devam etmesini dilerim.  

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam