reklam
reklam

"Gülen ile ilgili kırmızı bülten talepleri bakanlığımıza ulaştı"

Eklenme Tarihi: 23 Aralık 2015, Çarşamba - 13:00   Okunma Sayısı: 127761

ANKARA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fetullah Gülen için kırmızı bülten çıkartılması talebiyle ilgili, "Kırmızı bültenle ilgili mahkemelerin verdiği kararlar bakanlığımıza ulaştı" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Başsavcılığı ile Medya İletişim Bürosunu ziyaret ederek, medya iletişim büroları hakkında brifing aldı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 "Tahşiyecilere kumpas kurulduğu" iddiasına ilişkin 33 sanığın yargılandığı davanın bir numaralı sanığı Fetullah Gülen'in avukatının, "Müvekkilim istinabe yoluyla ABD'de ifade vermeye hazırdır" dediğini hatırlatılması ve Gülen hakkındaki kırmızı bülten sürecinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Kırmızı bültenle ilgili mahkemelerin verdiği kararlar bakanlığımıza ulaştı. Bu kararlarla ilgili hazırlıkları bakanlığımız sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde biz bunu İçişleri Bakanlığı, İnterpol Daire Başkanlığı'na göndereceğiz. Onlar da ilgili muhataplarına bunu iletecektir. Bu süreç devam ediyor.

İstinabe konusunda karar verme yetkisi bize ait değil, ancak Fetullah Gülen'in istinabe yerine çıkıp Türkiye'ye gelmesi daha doğru olandır. Yargılamada yüz yüzelik ilkesi esastır. Türkiye ile Amerika arasında günde bir sürü uçak seferi var, bildiğim kadarıyla sağlık bakımından da bir sorunu yok. İstinabe yerine Türkiye'ye gelsin, mahkemeye doğrudan çıkarak hakimin, savcının veya ilgililerin sorduğu sorulara yüz yüze cevap vermesi daha doğru olur. Umarım Türkiye'ye gelir, Türkiye'de bizzat kendisine yöneltilen iddialara, isnatlara, sorulara savcıların huzurunda, kovuşturma aşamasındaysa mahkemenin huzurunda cevap verir. Doğrusu bence budur. Şu anda buna mani bir hal yok.

Avukatı istinabe talep etme yerine, müvekkilini Türkiye'ye davet etse, 'gidelim, soruşturma yapan savcılara, yargılama yapan mahkemelere bizzat ifadenizi verin, sizin için orada mücadele edenler var, şunlar şunlar onların başına geldi, sizin burada durmanız hakkaniyete, adalete uygun değildir, gidelim siz orada ifadenizi verin' demiş olsa sanki daha yakışık alır. Doğru olan budur. Buyursunlar, gelsinler. Türkiye demokratik bir hukuk devleti. Burada hakkını arasın, kendisine yöneltilen iddialara cevaplarını yetkililer huzurunda versin."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam