Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetesonan-com-images-haberler-erken-teshis-icin-ev-ev-dolasiyorlar-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
reklam
reklam

Erken teşhis için ev ev dolaşıyorlar

Eklenme Tarihi: 14 Mayıs 2018, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 130479

HAKKARİ 

Hakkari'nin Yüksekova Sağlık Müdürülüğü, hasta bilgilerine daha hızlı ve doğru şekilde ulaşmak, hastalığın önüne geçmek ve hastalık şüphesi olanlara erken müdahale amacıyla sağlık taraması başlattı.

Sağlık ekipleri, gruplar halinde evleri tek tek ziyaret ederek vatandaşlara hastalıklar hakkında bilgi verip, erken teşhisin önemini anlatıyor.

Görüşme esnasında tüm aile bireylerinin bilgi ve hastalık durumları ile ilgili anket dolduran görevliler, hastalık belirtisi olanları sağlık birimlerine yönlendirirken, bebek ve çocuk aşılarının eksik olup olmadığını da kontrol ediyor.

"Aileler uygulamadan çok memnun"

İlçe Sağlık Müdürü Ahmet Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde kapsamlı sağlık taraması gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çalışmaların verimli geçtiğini aktaran Akkuş, "Bütün evleri tek tek ziyaret ediyoruz. Evde hastalık şüphesi olanlar varsa, özellikle de kanser şüphesi olanları Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) yönlendiriyoruz. Gebe takiplerini yapıyoruz. Sağlık konusunda aileler bilgilendiriliyor. Aşısı eksik olanlar varsa aşıya yönlendiriliyor. Vatandaşlarla bire bir görüşülüyor. Hastalar varsa yerinde tespit ediliyor." diye konuştu.

Görüşülen herkesin kimlik ve iletişim bilgilerinin anketlere doldurulduğunu dile getiren Akkuş, şunları kaydetti:

"Sağlık konusunda bilgilendirmede bulunuluyor. Özellikle KETEM birimimizin ücretsiz olduğu anlatılıyor. Vatandaşlar oraya yönlendiriliyor. Bir söz vardır. 'Kanserden korkma, geç kalmaktan kork.' Yani geç kalmamak için de eğitim veriliyor. Sağlık taramasının amacı, hastalığın önüne geçmek, hastalığın meydana gelmesini engellemektir. Bunun için yapılan bir çalışmadır. Yüksekova'da yaklaşık 120 bin kişi düşünüyoruz. Anket formlarımız 6 sayfalıktır. 6 ekiple bu çalışmayı gerçekleştirdik."

Bu şekilde hastalara daha hızlı ulaştıklarını ifade eden Akkuş, "Bundan 3 ay önce yani 2017'nin son aylarında birinci sınıf aşılama oranı yüzde 56 iken, bugün yüzde 96'ya kadar yükseldi. Bu eğitimlerin bunda büyük faydası oluyor. Aileler de bu çalışmadan memnun. Onlar da memnuniyetlerini dile getiriyorlar." dedi.

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam