reklam
reklam

Yaprak Sayar’dan ‘caz musikisi’ projesi

Eklenme Tarihi: 14 Mayıs 2018, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 151103

İSTANBUL

Başarılı solist Yaprak Sayar, Caz müziği Türk müziğinin usul ve makamsal çeşitliliğiyle birleştirerek ortaya çıkardığı ahenk ile '' Caz Musikisi '' isimli albümünü yayınladı.

Sıradışı projesi ile müziğe yeni bir soluk getirerek bir ilki dinleyicilere sunan sanatçı, projenin dikkat çeken yanlarından birinin hem Caz hem de Türk müziğinin ortak noktası olan ‘’doğaçlama’’geleneğini içermesi olduğunu dile getiriyor.

Yaprak Sayar, Erzurum Çarşı Pazar, Sallasana Mendilini, Yemenimin Oyası gibi toplamda 10 şarkı bulunan ‘’ Caz Musikisi ‘’ ismini verdiği albümünde,alışılagelmiş şekli ile geleneksel Türk müziğini çok sesli hale getirmek yerine, caz müziği ile buluşturarak ahengi ve doğallığı dinleyiciler ile buluşturdu.

Sanatçı, sözü ve müziği Hasan Hasgüler'e, düzenlemesi Baki G. Duyarlar'a ait olan albümün çıkış şarkısı '' Kara Kız '' ı Murat Joker yönetmenliğinde kliplendirdi. Projenin grafik tasarımını Bestimage Reklam Ajansı üstlendi.

Bahçeşehir Üniversitesi ve DMC iş birliği ile 4 Mayıs tarihinde yayınlan albüm, tüm dijital platformlarda ve klibi müzik kanalları ile Youtube kanalında yerini aldı. Albüm çok yakında tüm müzik marketlerde ve sınırlı sayıda üretilecek olan plak formatı ile müzikseverler ile buluşacak.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÇAĞNUR SAKARYA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam