reklam
reklam

Kuyumcularda Anneler Günü hareketliliği

Eklenme Tarihi: 10 Mayıs 2018, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 138546

İSTANBUL 

Annesine hediye olarak altın ya da mücevher ürünü almak isteyenler, kuyumcuların yolunu tutmaya başladı. 

13 Mayıs Pazar günü kutlanacak Anneler Günü dolayısıyla kuyum sektöründe bu yıl da büyük bir hareketlilik yaşanması öngörülüyor. Sektördeki hareketliliğin hafta sonu daha da artması bekleniyor.

Altın ve mücevherde, annelere özel tasarlanan ürünlerin yanı sıra kişiye özel tasarımlar da tüketicilerden büyük ilgi görüyor. Kuyumcular, pırlanta tektaştan beştaşa, melek kolyelerden kalpli kolyelere, otantik takılardan renkli taşlılara, anturaj yüzüklerden pırlantalı ve incili ürünlere kadar çok sayıda ürünü esnek fiyat aralıkları, taksit seçenekleri ve Anneler Günü'ne özel indirimler ile satışa sunuyor. 

Yaklaşık 300 liradan başlayan kalpli ya da isimli kolyelerin fiyatları, eklenen her taş ve tasarım ile daha da artıyor.

Anneler için tercih edilen altın takıların fiyatları 500 ila bin lira, mücevherlerin ise 500 ila 5 bin lira arasında değişiyor.

"Bu yıl da elmaslı ürünlere büyük talep var"

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, sektörün Anneler Günü için özel modeller ve koleksiyonlar hazırladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Fiyatlardaki belirsizlikler, piyasayı ve karlılık oranlarını olumsuz etkilese bile artık tüketiciler, vatandaşlar, bu fiyatlara ve altın fiyatlarının dalgalı seyretmesine alıştı gibi... Bütçeleri oranında alım yapmayı sürdürüyor. Altın fiyatlarının artmasıyla piyasadaki genel kanı, işlerin düşeceği yönündeydi. Fakat tersine, piyasada güven ortamı oluştu ve tasarruf ürünlerine olan talep artmaya başladı."

Her yıl olduğu gibi, 2018'de de elmaslı ürünlere büyük talep olduğunu dile getiren Atayık, elmaslı kolye ve yüzüklerin, anneler için en çok tercih edilen ürünler arasında yer aldığını bildirdi.

"22 ve 18 yerine 14 ayardaki altın takılar ilgi görüyor"

Mustafa Atayık, medyada bu yıl altın kavramının çok popüler olduğunu gördüklerini, altına talepte ilan ve reklamların önemli etkisi bulunduğunu kaydetti.

Herkesin bütçesine göre bir ürün seçtiğini ifade eden Atayık, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Altınlı takılar, 500-bin lira, pırlantalı mücevherler ise bin-3 bin lira arasında değişiyor. İşlem hacminde bakıldığında Anneler Günü, Sevgililer Günü kadar hareketli olmuyor. Ama yine de güzel bir artış var. Anneler Günü nedeniyle ciro olarak normal günlerin yüzde 30-40 yukarısına çıkılabiliyor.

Altın fiyatlarındaki dalgalanma nedeniyle kuyumcular, tüketicilerin bütçelerine uygun ürünler üretiyor. Gramaj olarak daha hafif, ayar olarak da 22 ve 18 yerine 14 ayardaki altın takılar ilgi görüyor. Mücevherde genel olarak 500 lira ile 5 bin lira arasında ürünler tercih ediliyor."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam