reklam
reklam

Modern Folk Dans Topluluğu izleyicisine bir görsel şölen sunuyor

Eklenme Tarihi: 10 Mayıs 2018, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 123991

İSTANBUL

Sanat Yönetmenliğini Tolga Kaygısızel’in yaptığı Modern Folk Dans Topluluğunun gösterileri izleyiciler tarafından hayranlıkla izleniyor. Gösteriler; gerek dans koreografileri, gerekse ses ve ışık gösterisiyle izleyenlerin gözünü kırpmadan izlediği bir görsel şölene dönüşüyor.

Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden ve dünyanın etnik halk danslarıyla derlenen halk dansı motiflerinden oluşan dans koreografileriyle, Anadolu kültürü ve dünya etnik danslarını muhteşem bir şekilde yansıtan Modern Folk Dans Topluluğu üyelerinin  birçoğu  da bu işi bir hobi olarak yapan kişilerden oluşmakta. Boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek için farklı şeyler yapma uğraşı içindeki grup üyelerinin bir araya gelerek oluşturdukları topluluk, kısa zamanda büyük bir hayran kitlelerinin oluşmasına neden oldu.

Modern Folk Dans Topluluğunun Sanat Yönetmeni Tolga Kaygısızel “Vizyonumuz ise halk danslarımızı ve dünya etnik halk danslarını profesyonel şekilde ve farklı konseptlerde sahneleyebilmek olacaktır.”

Modern Folk Dans Topluluğunun Sanat Yönetmeni Tolga Kaygısızel ise  topluluk hakkında şunları söylüyor ; ’ Misyonlarının sahne sanatlarının en görkemlisi olan dans sanatını özellikle de kendi kültürümüz olan halk danslarımızı, yediden yetmişe herkese sevdirebilmek ve bu kültürü bir sonraki nesillere mükemmel bir şekilde aktarabilmek amacındayız. Vizyonumuz ise halk danslarımızı ve dünya etnik halk danslarını profesyonel şekilde ve farklı konseptlerde sahneleyebilmek olacaktır. Bu bağlamda olması gereken yolu en doğru şekilde izlemek ilk tercihimizdir’ 

Yaz boyunca birçok etkinlik ile sanatseverler ile buluşacaklar 

Çalışmalarını Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştiren Modern Folk Dans Topluluğu grubu yaz boyunca birçok etkinlik ile sanatseverler ile buluşacak. Grup, Mayıs ayında Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi(25.05.2018) ve Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Sahnesi’nde (01.06.2018) gösterileriyle izleyicilerinin karşılarına çıkacak.  

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam