reklam
reklam

Cizre'de 12 terörist etkisiz hale getirildi

Eklenme Tarihi: 22 Aralık 2015, Salı - 15:00   Okunma Sayısı: 129542

ANKARA

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önemli yurtiçi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonlarda 12 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 103 oldu. Ayrıca 6 el yapımı patlayıcı imha edilirken, 4 av tüfeği, çok sayıda av tüfeği fişeği, 1 kasatura ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Silopi'de devam eden operasyonda, Başak Mahallesi'nde bölgeyi terk etmek isteyen 250-300 vatandaşa, teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bölgede bulunan güvenlik güçleri tarafından korumaya alınan vatandaşlar kapalı spor salonuna yerleştirildi.

Taşköy Mahallesi'nde Botaş petrol boru hattında teröristler tarafından yerleştirilen bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Ceylanpınar-Viranşehir karayolu Evrenpaşa Mahallesi Kepeztepe mevkisinde asfalt kenarına atılmış 7 dinamit lokumu infilak ettirildi.

Kilis, Havuzlubahçe'de, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla girmeye çalışan ve terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu değerlendirilen bir şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Mardin, Derik'de yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında bölücü terör örgütüne eleman temin ettiği tespit edilen iki işbirlikçi yakalandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam