reklam
reklam

'Ana muhalefet liderinin cumhurbaşkanı adayı olma cesareti yok'

Eklenme Tarihi: 27 Nisan 2018, Cuma - 11:00   Okunma Sayısı: 146291

TBMM  - 

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Nisan'da Mecliste istemedikleri olayların yaşandığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kürsüden yaptığı "milli egemenliğin bir kişiye devredilemeyeceği" yönündeki açıklamaları üzerine AK Parti'li kadın milletvekillerin Kılıçdaroğlu'na, "Milli iradeyi hiçe sayarak 15 milletvekilinizi başka bir partiye kiraya verdiniz." dediğini anlatan Benli, bunun üzerine Kılıçdaroğlu'nun saldırgan bir tutumla kadın milletvekillerine "Özel bir rahatsızlığınız mı var? Evde misin? Dedikodu yapacaksan dışarı çık." şeklinde hakarette bulunduğunu savundu. 

CHP'li 15 milletvekilinin İYİ Partiye geçmesini "Güneş Motel" olayına benzeten Benli, bu olayda halk tarafından seçilen milletvekillerinin bakanlık vaadiyle millet iradesini yok sayarak başka partiye geçtiğini anımsattı.

CHP'nin yaptığının, siyasi tarih için utanç verici olduğunu ifade eden Benli, "Kimsenin Türk siyasi tarihini böyle karalamaya hakkı yok. Bu milletvekillerinin, Genel Başkanın talimatıyla, iradeleri hiçe sayılarak başka bir partiye kiralık verilmesi yüz kızartıcı bir olay. Bu CHP'nin içerisinde bulunduğu çıkmazı gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti'ye geçen CHP'li milletvekillerinin, TBMM Genel Kurulunda İYİ Parti sıralarında oturamadığına dikkati çeken Benli, partilerin günü birlik çıkarları için ilkelerini değiştirmeyeceğini söyledi.

"CHP'nin seçmenine saygısızlık"

Bu durumun CHP'nin ilkesizliğini gösterdiğini savunan Benli, şöyle devam etti:

"Bu CHP'nin içinde bulunduğu, maalesef kaypak tavrı gösteriyor. Siz, hem partinizin adını 'CHP 15 milletvekilini kiraya verdi' diye kirletemezsiniz hem de 15 milletvekilinize bunu yapamazsınız. Bu insanlar yarın hangi parti adına seçmenlerinden oy isteyecek? Bu hem CHP'nin geçmişine hem seçmen kitlesine hem de o milletvekillerine saygısızlık." 

Fatma Benli, şunları söyledi:

"CHP adayını açıklamadı çünkü CHP ana muhalefet partisi olmasına rağmen kendi adayını çıkarabilecek durumda bile değil. CHP, ilkeleri olmadığı için daha önce eşi başörtülü diye korkunç saldırılarda bulunduğu bir aday üzerinde tartışma oluşturuyor. Bu CHP'nin içinde bulunduğu sıkıntıyı gösteriyor. Kılıçdaroğlu, bu halkın hatta kendi seçmeninin bile kendisini cumhurbaşkanı olarak seçmeyeceğini biliyor. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu kazanamayacağı yarışa girmiyor. Kazanamayacağı yarışa girerse milletvekilliğinden de olacak. Bunu bile riske edemiyor. Ana muhalefet liderimizin, cumhurbaşkanı adayı olma cesareti bile yok. Böyle bir ana muhalefete sahip olmak aslında Türkiye için büyük sorun."

 

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam