reklam
reklam

Üniversite öğrencilerinden 3 dilde dergi

Eklenme Tarihi: 26 Nisan 2018, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 138902

GAZİANTEP

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Anadolu Öğrenci Topluluğu öncülüğünde bir araya gelen Türk, Arap ve Afrikalı öğrenciler tarafından hazırlanan "Hemhal" adlı dergi, 3 dilde yayımlanıyor.

Türkçe, İngilizce, Arapça bilen 10'ar kişilik 3 ekip tarafından hazırlanan ve 2 ayda bir yayımlanan dergide, edebiyat ve sanat başta olmak üzere çeşitli konulardaki duygu ve düşüncelerini anlatan öğrenciler, yeteneklerini geliştirerek, kültür dünyalarını zenginleştirmek istiyor.

İlahiyat fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi ve Hemhal Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yunus Keklikçi, üniversitelerinde 108 ülkeden öğrencinin eğitim gördüğü bilgisini aktararak, bu zenginliği kullanmak istediklerini söyledi.

Öğrencilere kendilerini geliştirecekleri bir ortam hazırlamak istediklerini ifade eden Keklikçi, "Üniversitemizde yaklaşık 4 bin uluslararası öğrenci var. Birleşmiş Milletler gibiyiz. Sadece Türklerle değil Afrikalı, Arap, Azerbaycanlı öğrencilerle beraber faaliyetler yapmayı önemsiyoruz. Daha önceleri de sosyal faaliyetlerde bulunduk. Çalışmalarımızı eğitime dönüştürmek istedik." dedi.

Yunus Keklikçi, aralarında istişareler yaptıktan sonra dergi çıkarma fikrinin ortaya çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

"Dergimiz, birçok öğrencinin, zekanın bir araya gelmesiyle 2 ay önce yayın hayatına başladı. 'Hemhal' ismini 100 isim arasından oylayarak seçtik. Edebiyat ve sanat dışında öğrenciler duygularını, düşüncelerini anlatıyor. Konuları belirleyip öğrencilere duyuruyoruz. Atölye çalışmaları yapıyoruz. Fikir cimnastiği yapıyoruz. Danışman hocalarımız kitap tavsiyelerinde bulunuyor. Önümüzdeki sayının konusunu 'özgürlük ve değişim' olarak belirledik. Ekibimiz hazırlıklara başladı."

"Farklı da olsak dertlerimiz aynı"

Derginin geri dönüşlerinin çok olumlu olduğuna değinen Keklikçi, "Hem üniversite içinden hem de dışından çok büyük dönüşler aldık. Mesela, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile dergimizi paylaşma şansı bulduk." diye konuştu.

Derginin editörü Ayşe Malla da gıda mühendisliği bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, "Ben Suriyeliyim. Ekibimizde Afrikalı ve Türk öğrenciler de var. Her birimiz çok farklıyız. Ne kadar farklılığa sahip olsak da dertlerimiz aynı. Hepimiz insanız ve aynı acılara üzülüyoruz. Dergimizde özellikle öğrencilerin derdini, düşüncesini almaya çalışıyoruz. Herkes rahatlıkla kendisiyle ilgili şeyleri anlatabilir." şeklinde konuştu.

Arapça editörü Fadıl Olabi de ilahiyat fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi olduğunu dile getirerek, amaçlarının, öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam