reklam
reklam

ANAFOD’dan 5.Yılına Özel Sergi

Eklenme Tarihi: 26 Nisan 2018, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 178141

İSTANBUL

İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği yani kısa adıyla  ANAFOD çalışmalarını amatör bir ruhla uzun bir süredir İstanbul – Maltepe’de sürdürüyor. Bütün yıl haftanın iki günü salı ve cuma günleri fotoğraf dünyamızın önde gelen isimleriyle sunum ve söyleşiler yapan derneğin ücretsiz olan etkinliklerinde fotoğraf kültürünün yaygınlaşmasını amaçlayan temel fotoğraf bilgileri , ileri çekim teknikleri , fotoğraf düzenleme ve sunma seminerleri mevcut.

Benim de pek çok çalışmasına katıldığım bu güzel dernek, kuruluşunun 5. yılını Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi‘nde düzenlenen “İçsel & Düşsel Öyküler” adı verilen sergi ile kutluyor. Sergide, dernek üyesi 66 fotoğraf sanatçısından 120’ye yakın eser yer alırken, fotoğraf sanatının ustalarıyla sanat eserlerini  yakından görme imkanı buluyoruz. Serginin küratörlüğünü de usta fotoğraf sanatçısı ve ANAFOD Onursal üyesi Prof. Mehmet Bayhan üslenmekte.

Söz konusu bu güzel sergi 27 Nisan’a kadar Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi‘nde görülebilecek.

Benim sizlere tavsiyem ANAFOD’un fotoğrafa farklı bir bakış açısı getiren “Resimsi Fotoğraf” ların yer aldığı bu sergiyi kaçırmamanız….

ANAFOD Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Geçiroğlu “ 2017-2018 sezonu fotoğraf sergimizle, güzele ve güzelliğe dair farklı bir bakış açısı yakalamaya, üyelerimizin düşünce ve düş dünyasını resimsi fotoğraflarla aktarmaya çalıştık.”

ANAFOD Yönetim Kurulu  Başkanı Ünal Geçiroğlu’yla  sergi hakkında kısa bir  sohbet ettik ve sergiye olan ilgiden memnun olduklarını ileterek  derneğin  yönetim kurulu olarak da   şu açıklamayı yaptılar. 

“Bireysel ifadeciliğin izlerini taşıyan resimsi fotoğraf akımı, gerçekliğin peşinde değil de güzelliğin, estetiğin peşinde koşmayı öngörmektedir. Siyah beyaz veya seçilmiş alanda ancak algılanır renkleriyle, keskinliği, ayrıntısı yok edilmiş geniş lekeleri ile fotoğrafa farklı bir bakış açısı getiren “Resimsi Fotoğraf”, fotoğrafa doğrudan gerçekliğin dışında yeni bir kavram kazandırmaya çalışmıştır.

ANAFOD olarak 5. Kuruluş yılımızı da kutladığımız 2017-2018 sezonu fotoğraf sergimizle, güzele ve güzelliğe dair farklı bir bakış açısı yakalamaya, üyelerimizin düşünce ve düş dünyasını resimsi fotoğraflarla aktarmaya çalıştık.

“İçsel & Düşsel Öyküler” fotoğraf sergimizle fotoğraf sanatına gönül vermiş fotoğraf tutkunlarının karşısına çıkmanın heyecanı içindeyiz.

Sergimizin küratörlüğünü üstlenen Onursal Üyemiz Sayın Prof. Mehmet Bayhan ’a ve emeği geçen tüm dostlarımıza, üyelerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Sevgiyle, dostlukla ve sanatla nicelerine…”

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam