reklam
reklam

Nobel ödüllü Sancar kamu spotunda rol aldı

Eklenme Tarihi: 22 Aralık 2015, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 132308

ANKARA

Sağlık Bakanlığınca sigara ve tütün mamulleriyle mücadele amacıyla hazırlanan kamu spotunda, Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'ın sözlerine yer verildi.

Kapalı alanlarda tütün kullanımının yasaklanması, sigarayı bırakma hattı kurulması gibi birçok uygulamayı hayata geçiren Sağlık Bakanlığı, yeni bir kamu spotu hazırladı.

Türkiye ziyaretinde kamu spotu için kamera karşısına geçen Nobel ödüllü Sancar, sigara ve kanser hakkındaki sözlerini tekrar etti.

Sancar, "Sigara içerseniz, tütün mamulleri kullanırsanız, nargile içerseniz, DNA'yı tahrip eder ve bu akciğer kanserine sebep olur. En büyük tavsiyem sigara içmeyin, tütün mamulleri kullanmayın, nargile içmeyin. Bunlar akciğer kanserinin sorumlularıdır. Bunları yapmayın" ifadelerini kullandı. 

Bakanlığın 40 saniye süren kamu spotu, televizyon kanallarında yayınlanmaya başlanacak.

Sağlık Bakanlığı daha önce de Sancar'ın, "Sigara içindeki kimyasal maddeler DNA'yı tahrip ediyor. Bu da kanser yapıyor. Kansersiz bir hayat için sigaradan uzak durun" ifadelerini, 40 milyon kişiye SMS ile göndermişti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam