reklam
reklam

Sunay Akın’la Görçek Maltepe’de Yoğun İlgiyle Karşılandı

Eklenme Tarihi: 24 Nisan 2018, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 141377

İSTANBUL 

Ünlü yazar ve şair Sunay Akın, “Sunay Akın ile Görçek” isimli yeni gösterisiyle uzun bir süredir sevenleriyle buluşmakta. Akın’ın “Sunay Akın ile Görçek” isimli gösterisinin en son buluşma durağı ise  Maltepe Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ydi. 

Gerçekten de  Görçek, tarihimize bir kendi içerimizden bir  bakış açısıyla yaklaşmamıza vesile oluyor. Çok ilginç ve dikkat çekici anlatı tarzıyla Sunay Akın bizleri   tarihte yolculuğa çıkarıyor, haliyle de tek kişilik gösterisi  her yerde olduğu gibi Maltepe’de de büyük ilgi görüyor.  

Sunay Akın’dan tarihimizden ilginç ve dikkat çekici yönler

Akın,  Maltepe’deki son gösterisinde ise sinemanın doğuşunu, sinemanın atası oyuncağın tarihsel serüvenini, fakir Japon Prens ile zengin halkının hikayesini, ilk Türk sivil uçağını yapıp uçuran Vecihi Hürkuş’un serüvenlerini keyifli ve akıcı anlatımıyla izleyicilerle paylaştı. 23 Nisan 2015 yılında İstanbul Oyuncak Müzesi’ni kuran Akın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, müzeciliğin önemine dair Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu bir kararnameyi de izleyicilere anlattı. 

Mustafa Kemal’in Sakarya Cephesi'ne gitmeden başyaverine bıraktığı zarfta müze detayı 

Mustafa Kemal’in Sakarya Cephesi'ne gitmeden başyaverine bir zarf bıraktığını ifade eden Sunay Akın konuyla ilgili olarak şunları söyledi;    “Atatürk, ‘Gidipte gelmemek var. Ben dönemezsem bu zarfı Meclis’e sunun’ diyor ve gidiyor. Sonra Sakarya, Birinci İnönü, İkinci İnönü, Büyük Taarruz, Cumhuriyet…Zaferler, zaferler üstüne. İşte, Mustafa Kemal’i tanıyor muyuz? sorusunun yanıtı o zarfın içindedir. Ortada bir zafer yok, Kurtuluş Savaşı diye bir şey yok, Türkiye Cumhuriyeti diye bir şey yok. Meclis'e şöyle bir kararname sunuyor: ‘Ankara'ya bir etnografya müzesi açılsın ve tarihi Ankara evleri koruma altına alınsın.’ Müzeler bilgi toplumlarında ortaya çıkar ve Atatürk, ‘Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür’ derken, bu sözün ne anlama geldiğini ancak benim anlattığım o zarfın içinde yazılı olduğunu düşünürseniz kavrayabilirsiniz. Hiç kimsenin aklına orayı müze yapmak gelmiyor. Oysa daha zaferlerin hiçbiri yokken, ülke işgal altındayken, hiçbir zafer kazanılmamışken Mustafa Kemal’in aklında müze vardı. Ve bütün o zaferlere gitmeden önce Meclis’e bıraktığı kararnamede Ankara’da bir müze açmaktan söz ediyordu”  

Sunay Akın, izleyicilerle görçek (selfie)çekti 

Gösterinin bitiminde Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a kültüre-sanata desteklerinden dolayı  da teşekkür eden Sunay Akın, izleyicilerle görçek (selfie) yaptı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam