reklam
reklam

İstanbul’un en büyüğü Vefaspor

Eklenme Tarihi: 24 Nisan 2018, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 175678

Vefaspor, 1950’lilerin ve 1960’ların en az Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kadar popüler bir kulübüydü. Vefa semtinin bir takımı olan kulüp eski popülerliğini yitirmiş ve uzun süre boyunca da var olmayla yok olma arasında mücadele vermişti.  Yıllar sonra efsane kulüp toparlanma aşamasına gelerek  İstanbul Süper Amatör Ligi Klasman gruplarında sezonu 1877 Alemdağspor  ile birlikte şampiyonlukla tamamlayarak  Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etmeye hak kazandılar. Her ikisini de tebrik ediyoruz. 

Her iki ekip de  İstanbul Şampiyonu'nu belirleyecek özel  karşılaşmada İBB Esenler Stadı'nda karşı karşıya geldiler.  Maç öncesinde 1877 Alemdağspor’lu oyuncular da Vefa’ya tebrik ve teşekkür pankartıyla sahaya çıktılar ve ortaya güzel görüntüler çıktı. 

Vefaspor ile 1877 Alemdağspor İBB Esenler Stadı'nda İstanbul şampiyonluğu için karşı karşıya geldi. Vefaspor her iki yarıda bulduğu gollerle sahadan 2-1 galibiyetle ayrılarak İstanbul'un en büyüğü oldu. 

Karşılaşmanın 9. Dakikasında Vefa, Ozan'ın golü ile 1-0 öne geçti. 26. Dakikada Hüseyin'in Sinan Yıldırım'a yaptığı hareketi bariz gol şansı olarak değerlendiren karşılaşmanın hakemi Hüseyin'i kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. 10 kişi kalan Vefa karşısında yüklenen 1877 Alemdağ Spor ise 35. dakika da Gani'nin serbest vuruştan ağları havalandıran golü ile eşitliği sağladı. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya 10 kişi başlayan Vefa ,51. Dakika’da yine  Ozan ile bir gol daha bularak tekrar öne geçmeyi başardı.2-1

1877 Alemdağ  karşılaşmanın kalanında eşitlik için yüklense de karşılaşma Fatih temsilcisinin 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maç sonunda Vefaspor ise TFF yönetim kurulu üyesi, TASKK ve İASKF Başkanı Ali Düşmez'in elinden şampiyonluk kupasını aldı. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam