reklam
reklam

BURAK BORA ANADOLU LİSESİ KAN VE KÖK HÜCRE BAĞIŞI KAMPANYASI

Eklenme Tarihi: 21 Nisan 2018, Cumartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 223684

İSTANBUL

İlk defa 25 Aralık 2013 tarihinde yapılan Burak Bora Anadolu Lisesi Kan ve Kök Hücre Bağışı Kampanyası şuanda bir çok okulda proje olarak sürdürülmektedir. Bir öğrencinin kan ihtiyacını gidermek için Kızılay ile başlatılan bu proje bu yıl 5 yaşına girecektir. 5 yıl içerisinde öğrenciler 27 okul, 22 ticari şirket, 9 üniversite, 7 belediye başkanlığı, birçok sivil toplum kuruluşuna kan bağışı semineri vermiş İl, İlçe, sokak sokak,cade cadde yüzlerce kan bağışına ulaşmış ,İstanbul’un bir çok yerine binlerce afiş asmıştır. Türkiye genelinde kan bağışı resim yarışması düzenleyerek 81 ile sesini duyurmuştur. Ulusal televizyon ve radyolarda kan bağışı projelerini anlatmışlardır. Canlı yayınlara çıkılmış yüzlerce okul ve kurumun kan bağışı kampanyası düzenlemesine vesile olunmuştur.

Burak Bora Anadolu Lisesi Kan ve Kök Hücre Bağışı Kampanyası bir rekora da imza atmıştır.25 Aralık 2013 Tarihinde yapılan kampanyada 150 ünite , 25 Aralık 2015 kan bağışında 384 ünite, 5 Nisan 2016 kan bağışında 648 ünite kan bağışı toplanmıştır. Bu rakam Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı özel ve resmi kurumlarda bir günde toplanan en fazla kan bağışı olmuştur. 3 Mayıs 2017 tarihinde yaptıkları kan bağışında 751 Ünite kan bağışı toplanarak bir çok kurum ve kuruluşu şaşırtmışlardır. Ayrıca geçen yılki projemizi il dışına taşıyarak BBAL Kan ve Kök Hücre Kampanyasını eş zamanlı ve interaktif olarak Düzce/Akçakoca da gerçekleştirdiler. Aynı gün hem Burak Bora Anadolu Lisesi’nde hem de Akçakoca yaptıkları bu projeyi bir çok yazılı ve görsel medya yakından takip etmiştir.

Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencileri bu yıl Kan ve Kök Hücre Kan bağışındaki hedefleri 1000 ünite kan bağışı toplayıp okullarına 5000 bine yakın vatandaşı okullarında misafir edip kamuoyunda kan bağışı bilincini yaymaktır. Burak Bora Anadolu Lisesi Kan ve Kök Hücre kan bağışında bugüne kadar bir çok öğretmen ve öğrenci çalışmış olup okul her yıl seneye projeyi devam ettirecek öğrenci kadrosunu yetiştirmektedir. Genellikle 11. Sınıfların liderliğini yaptığı Burak Bora Anadolu Lisesi Kan ve Kök Hücre Bağışı projesinin yönetim kadrosu şu şekilde oluşmaktadır;

OKUL MÜDÜRÜ ​: AHMET ÇİNEMRE

PROJE SORUMLUSU​​: EROL BAŞARAN (Mdr. Yrd.)

ÖĞRETMEN LİDERİ​​: SELDA ÇELİK (Biyoloji Öğretmeni)

ÖĞRENCİ LİDERİ​​: ZEYNEP YAVAŞ

SPONSOR DEPARTMAN LİDERİ : GÖRKEM A.AZAK (Öğrenci)  Bu departmana bağlı 5 öğrenci

SAHA ÇALIŞMA LİDERİ​​: GURUR KILIÇ (Öğrenci)  Bu departmana bağlı 158 öğrenci

ÜRÜN TASARIM LİDERİ​​: EDA NUR YILMAZ (Öğrenci) Bu departmana bağlı 15 öğrenci

MEDYA İLETİŞİM LİDERİ​​: GURUR KILIÇ (Öğrenci) Bu departmana bağlı 12 öğrenci

Not: Kan ve Kök Hücre Bağışı günü toplam 432 öğrenci görev alacaktır..

 İLETİŞİM :  EROL BAŞARAN    

TEL : 0505 640 16 94

MAİL : [email protected]

Web: www.burakbora.meb.k12.tr

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON- GÜLŞAH YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam