Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetesonan-com-images-haberler-turkiye-ve-iran-duzensiz-gocu-gorusecek-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
reklam
reklam

Türkiye ve İran 'düzensiz göç'ü görüşecek

Eklenme Tarihi: 19 Nisan 2018, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 147283

ANKARA 

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdür Vekili Abdullah Ayaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılın başından beri Türkiye'nin Afganistan'dan yoğun bir düzensiz göç akımına maruz kaldığını söyledi.

Göç akımının başlamasıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Afganistan'daki muhataplarıyla görüştüğünü anlatan Abdullah Ayaz, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü olarak da Afganistan'ın Ankara Büyükelçiliğiyle yapılan değerlendirmeler sonucunda, Afganistan'dan gelen düzensiz göçmenlerin ülkelerine dönüşleriyle ilgili iyi bir çalışma başlattıklarını kaydetti.

Bugüne kadar 6 bin 846 Afganistan uyruklu düzensiz göçmenin ülkelerine dönüşlerini sağladıklarını belirten Ayaz, şu bilgileri verdi:

"Önümüzdeki 2 hafta içinde ülkesine dönen Afganistanlıların sayısının 10 bini geçeceğini düşünüyoruz. Bu 2 hafta içinde 10 charter uçuşumuz var. Bu hafta Ağrı ile Van'dan 4 charter uçağı kalkacak. Daha sonra Erzurum ve Adana'dan kalkacak uçaklar var. Edirne ve Kırklareli'den ise tarifeli uçuşlar olacak. Afganistan Büyükelçiliği ile konsolosluk yetkilileri de gerekli seyahat belgelerini tarafımıza göndermeye devam ediyor. Geri dönüşler önümüzdeki dönemde artarak devam edecek."

Abdullah Ayaz, Başbakan Binali Yıldırım'ın Afganistan ziyaretinde ifade ettiği gibi yasal olarak Türkiye'ye gelen Afganistanlıların başlarının üstünde yeri olduğunu ancak düzensiz göçmen olarak gelenlerin ülkelerine güvenli şekilde dönmeleriyle ilgili çalışmalara devam edeceklerini aktardı.

"Türkiye ile Afganistan arasındaki iş birliği devam edecek"

Başbakan Yıldırım'ın Afganistan ziyaretinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile kendisinin de heyette olduğunu belirten Ayaz, ziyaret kapsamında heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildiğini söyledi.

Görüşmelerin olumlu geçtiğini vurgulayan Abdullah Ayaz, "Afganistan ziyaretimizde, Türkiye ile Afganistan arasındaki iş birliğin önümüzdeki dönemde devam etmesi yönünde mutabakata vardık. Şu anda bu 2 ülke arasında iyi bir iş birliği var." diye konuştu.

"Göçteki son durumu konuşmak için İran'a gideceğiz"

Ayaz, Afganistan uyruklu düzensiz göçmenlerin İran üzerinden Türkiye'ye geldiklerini dile getirdi.

İran ile son dönemde düzensiz göç konusunda görüştüklerini belirten Abdullah Ayaz, şöyle devam etti:

"Yakın zamanda İran Göç Genel Müdürü, Genel Müdürlüğümüze bir ziyarette bulundu. Genel olarak göçle ilgili konuları konuştuk. Önümüzdeki dönemde göçteki son durumu konuşmak için İran'a bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Genel Müdürlük olarak düzensiz göç konusunu İranlı mevkidaşlarımızla değerlendireceğiz. Ayrıca yine Bakanlığımızdaki farklı heyetler İran'daki muhataplarıyla da yoğun olarak görüşüyor. Biz şuna inanıyoruz; Afganistan'da yaşananlar ve Afganistan'dan ülkemize gerçekleşen göç, Afganistan, İran ve Türkiye'nin bir krizi değil, bir insanlık krizidir. Esas sorumluluk Afganistan'da 40 yıldır devam eden iç savaşa sebep olan ülkelerdir."

"Duvarlar sınır güvenliğinin alınması için önemli"

Ayaz, sınır güvenliğiyle ilgili yoğun bir çaba gösterdiklerini ifade ederek, Iğdır'da yapımı devam eden duvar inşasında sona yaklaştıklarını aktararak, "İnşallah bu yıl da Ağrı'da yapılan duvarın bitirilmesi amaçlanıyor. Bu duvarların sınır güvenliğinin alınması adına önemli bir adım olduğunu değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam