reklam
reklam

Ampute Milli Takım Kaptanı Osman Çakmak’tan “ Ayağınızın Kıymetini Bilin” Mesajı

Eklenme Tarihi: 17 Nisan 2018, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 155321

İSTANBUL

Türkiye’yi uluslararası yarışmalarda başarıyla temsil eden Ampüte Milli Takımımızın  kaptanı Osman Çakmak Türkiye Diyabet Vakfı’nın başlattığı “Ayağınıza Sağlık” bilinçlendirme kampanyası filminde rol aldı. 

Osman Çakmak, bu son reklam filminde diyabet hastalarını uyarmakta. Reklam filminde, Türkiye’de her yıl diyabetik ayak sebebiyle 20 bin kişinin ayağının kesildiği bilgisini veren Çakmak; diyabet hastalarına  da diyabetik ayağın önlenebilir ve tedavi edilebilir  olduğuna dair mesajını veriyor. 

Çakmak; reklam filminin sonunda ise , araştırın, bilgilenin ve kabullenmeyin diyerek de bir golü “Diyabet'e “ atıyor. 

Söz konusu reklam filmi kamu spotu olarak televizyonlarda yayınlanacak. Öncesinde ise, internette yayına verilen reklam filmi büyük ilgi gördü.

Diyabetik Ayak Sorunu Hakkında Kısa Bilgiler 

Diabetes Mellitus ya da genel bilinen adıyla “Şeker Hastalığı” insülin hormonundaki eksiklik veya bu hormonun etkisindeki bozukluğa bağlı olarak kan şekerinin yüksek seyrettiği kronik bir hastalıktır. Bu hastalık ülkemizde her 14 kişiden birinde görülmektedir. Hastalık insanda göz, böbrekler, damar tutulumu, duyu hissinin kaybolması gibi olumsuz sonuçlara sebep olabilir. Bu hastalığın yarattığı bir başka sorun da “Diyabetik ayak” olarak tanımlanır ve şeker hastalarının ayaklarında iyileşmesi güç yaralar olarak karşımıza çıkar. Şeker hastalarında enfeksiyona yatkınlık nedeniyle ayakta oluşan küçük bir yara kolaylıkla iltihaplanıp “Diyabetik Ayak Enfeksiyonu” ortaya çıkabilir. 

Her 7-8 Diyabet hastasından birinde diyabetik ayak gelişmektedir. Travma-kaza sonucu olmayan ve ayak-bacak kayıpları ile sonuçlanan ameliyatların yarısından diyabetik ayak sorumludur.

Diyabetik ayaktan korunmanın en güvenilir yoluysa, kan şekeri seviyenizi normal sınırlar içinde tutmanız ve günlük kan şekeri takibinizi yapmanız ve düzensizlik gördüğünüzde doktorunuza başvurmanız.

Diyabetik ayak gelişmesi yönünden daha fazla risk taşıyan hastalar ise ; 

*Kan şekeri seviyesi yüksek seyreden kişiler 

*Ayakta daha önce yara açılmış kişiler 

*Ayakta his kaybı olanlar  

*Diyabete bağlı böbrek hasarı gelişenler 

*Görme bozukluğu/kaybı olanlar   

*Damar tıkanıklığı gelişenler 

*Ayak bileği hareketliliğinde azalma olanlar 

*Ayakta şekil bozukluğu olanlar 

*Ayakta kuruluk ve çatlakları olanlar 

*Yetersiz ayak bakımı olan kişiler 

*Ayak temizliğine dikkat etmeyenler 

*Sigara kullanımı olanlar 

*Şişman ( obez ) kişiler 

*65 yaş ve üzerinde olanlar 

*Ayak ve tırnakta mantar enfeksiyonu olanlar 

*Yanlış ayakkabı kullanan veya çıplak ayakla dolaşanlar

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZAFER YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam