reklam
reklam

EAA-Emre Arolat Architecture’a MIPIM’de üç ödül birden aldı

Eklenme Tarihi: 9 Nisan 2018, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 281891

İSTANBUL

EAA, 1989'dan bu yana her sene mart ayında Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM kapsamında verilen Architectural Review Future Projects 2018 Ödülleri'nde iki kategoride Birincilik, bir kategoride ise Takdir Ödülü'nü kazandı. İlk sayısını çıkardığı 1896 yılından beri, 120 yılı aşkın bir süredir mimarlık dünyasının ilgisini çeken Architectural Review dergisi, mimarlık alanının en saygın yayınlarından biri. 

 EAA-Emre Arolat Architecture tarafından tasarlanan ve yapımının bu yıl içinde tamamlanması planlanan MSGSU Istanbul Resim ve Heykel Müzesi, Architectural Review Future Projects 2018 Ödülleri'nde Cultural Regeneration / Kültürel İyileştirme kategorisinde Birincilik Ödülü’nü kazandı. Geleceğin tüm kültür yapıları arasında dünyadaki en nitelikli proje olarak seçilen İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne ait olan çok değerli koleksiyona ev sahipliği yapmanın yanı sıra, İstanbul’un kültürel iklimine dönüştürücü bir katkı sunacak.

EAA’nın uluslararası jüri tarafından Birincilik Ödülü’ne layık görülen diğer projesi ise Nibras Konutları ve Ticaret Kompleksi. Residential / Konut kategorisinde birincilik alan bu karma işlevli proje, Oman’ın yerel koşullarına uygun olarak tasarlanan bağlamsal bir yaklaşım.

Bu iki Birincilik Ödülü’nün yanında, Takdir Ödülü ile değerlendirilen bir diğer EAA projesi ise Mardin Artuklu Üniversitesi Dini Kompleksi oldu. Üniversitenin Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen bir sınırlı yarışma sonucunda birincilik ödülü almış olan bu proje, farklı dinlere ait mekanları bir araya getirirken bölgenin çok kültürlü sosyal yapısını da yeniden yorumluyor.   

Emre Arolat Yürütme 

Kurulu'na seçildi

Emre Arolat, Aga Khan Mimarlık Ödülü'nün 14. dönemi için belirlenerek geçtiğimiz haftalarda açıklanan Yürütme Kurulu'na seçildi. Kuruluş yılı olan 1997’den itibaren dünya mimarlık alanının en seçkin ödülleri arasına giren Aga Khan Mimarlık Ödülü, her üç yılda bir düzenlenen titiz bir değerlendirme süreci neticesinde veriliyor.

Emre Arolat Mimarlık'ın Edirne'deki Ipekyol Tekstil Fabrikası projesi 2010 senesinde Aga Khan Ödülü'ne layık görülmüş, bunun sonrasında Emre Arolat 2016 yılında ödül kapsamında Master Jüri olarak görev almıştı.

Eksalansları Ağa Han tarafından yönetilen Yürütme Kurulu'nda Emre Arolat ile birlikte yer alacağı belirlenen diğer isimler; Sir David Adjaye (Adjaye Associates Londra), Mohammad al-Asad (Amman Center for the Study of the Built Environment), Hanif Kara (AKT II, Londra, Tasarım Direktörü ve Harvard Üniversitesi Graduate School of Design, Cambridge, Profesör), Francesco Bandarin (UNESCO Paris, Özel Danışman), Azim Nanji (Nairobi Ağa Han Üniversitesi, Özel Danışman), Nasser Rabbat (Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, Ağa Han Profesörü), Brigitte Shim (Shim-Sutcliffe Architects, Toronto) ve Marina Tabassum (Marina Tabassum Architects, Dhaka). Ödülün direktörü ise Farrokh Derakhshani.

Sancaklar Camisi Londra'da

The Building Center tarafından Londra'da organize edilen ''Underworld'' Sergisi'nde yer almak üzere seçilen Sancaklar Camisi, yapının bulunduğu “yer” ile kurduğu ilişkinin derinliği üzerinden ortaya bağlamsal bir izlek sunuyor. Sergide yer alan projelerin izleyiciyi geçmişin karanlık döneminden yakın geleceğe uzanan bir zaman yolculuğuna çıkartması ve yeraltı yapılarının gizli ustalıklarını aydınlatması öngörülüyor.  

''Yeraltı Dünyasına Hoşgeldiniz'' sergisi 28 Nisan Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilir.

GELECEK ETKİNLİKLER

Emre Arolat, Rensselaer Polytechnic Institute Mimarlık Okulu'nda

Emre Arolat, son dönem çalışmalarından örnekler sunacağı ve güncel mimarlık sorunları üzerine görüşlerini ortaya koyacağı bir konferans vermek üzere ABD'nin en eski teknoloji araştırma üniversitesi olan Rensselaer Polytechnic Institute Mimarlık Okulu tarafından davet edildi. Dekan Prof. Evan Douglis tarafından yapılan bu davet kapsamında 18 Nisan’da gerçekleşecek olan konferans, New York Eyaleti Troy şehrinde özel katılımlı olarak düzenleniyor.

GEÇMİŞ ETKİNLİKLER

Emre Arolat, The Cooper Union'da konuştu

“Architectural League of New York”, mimarlık, kentsel tasarım ve ilgili disiplinlerce üretilen yaratıcı ve entelektüel projelerle onları üreten aktörlerin keşfedilmesi ve desteklenmesi amacı ile 19. yüzyılın son döneminde kurulan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş. Emre Arolat, New York’da etkinliklerini sürdüren bu kuruluş tarafından düzenlenen konuşma serisi kapsamında The Irwin S.Ghanin School of Architecture of The Cooper Union - The Great Hall'da geçtiğimiz Şubat ayında bir konferans verdi. “Current Work” adı altında, mimarlık, şehircilik, tasarım ve sanat alanlarında dünyanın önde gelen isimlerinin davet edildiği konferans serisine davet edilen Arolat’ın konuşmasına kalabalık bir izleyici topluluğu katıldı. Konuşmayı takip eden soru-cevap bölümü, Places Journal kurul üyesi ve Architecture Research Office (ARO)'in ortaklarından Adam Yarinsky tarafından yönetildi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÇAĞNUR HATİPOĞLU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam