reklam
reklam

8 NİSAN DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ ŞİŞLİ’DE KUTLANDI

Eklenme Tarihi: 8 Nisan 2018, Pazar - 23:00   Okunma Sayısı: 144049

İstanbul’un çok kültürlü k­imliğini­ koruyan i­lçelerini­n başında gelen Şişli, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen Roman vatandaşları ağırladı. 8 Nisan Dünya Romanlar Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlik, CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluCHP İstanbul İl Başkanı Canan KaftancıoğluCHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun katılımlarıyla gerçekleşti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından hazırlanan Roman Eylem Planı’nın ilk kez açıklandığı kutlamada, Roman vatandaşların eğitime erişimleri, sosyal hayata aktif katılımları, istihdam olanaklarının artırılması ve topluma entegrasyonlarının sağlanması gibi alanlarda Şişli Belediyesi’nin oluşturduğu modelin detayları da paylaşıldı.

 

Şişli Belediyesi’nin eli Roman vatandaşların üzerinde

Şişlili Roman vatandaşların daha iyi bir hayat sürdürmeleri için çalışmaya ve yatırım yapmaya aralıksız devam edeceklerinin altını çizen Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü, Dünya Romanlar Günü’nde şu mesajı paylaştı:

“Roman vatandaşlarımız Şişli­mizin kültürel zenginliğinin çok değerli ve önemli bir bileşeni. Göreve geldiğimden bu yana Şişli Belediyesi olarak Roman komşularımız için pek çok alanda çalışmalar yürütüyor, onların ekonomik ve sosyal hayatlarına değer katacak projeler gerçekleştiriyoruz. Gururla söylemek istiyorum ki, bu çalışmalarımız uluslararası ve ulusal düzeyde saygın kurumların takdirini de kazanıyor. Şişli Belediyesi olarak Roman vatandaşlarımızın hayatlarını iyileştirmek için çalışmaya ve yatırım yapmaya aralıksız devam edeceğimizi belirtmek istiyor, Tüm Roman vatandaşlarımızın Dünya Romanlar Günü’nü yürekten kutluyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hayri İnönü’ye “Türkiye’nin En Roman Dostu Belediye Başkanı” ödülü

 

Roman vatandaşlara yönel­ik yürüttükleri katılımcı ve bütünleştirici politikalar ve gerçekleştirdikleri hizmetler ile iki senede iki ayrı ödüle layık görüldüklerini belirten Hayri İnönü konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şişli Belediyesi olarak, 2016 yılında Avrupa Konseyi Roman Dostu Kent Ödülleri’ne ve 2017 yılında Avrupa Komisyonu Roman Ödülleri’ne layık görülmek bizim için son derece büyük bir onur oldu. Avrupa Komisyonunca verilecek ödülümüzü yarın Brüksel’de düzenlenecek törenle alacak ve Şişlimize getireceğiz. Aynı zamanda şahsımın da Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından “En Roman Dostu Belediye Başkanı” ödülüne layık görülmesi siyasi kariyerimin en değerli kazanımlarından biri oldu.”

 

Roman vatandaşlara sosyal hayata katılımdan istihdama her alanda destek

 

Roman vatandaşların ihtiyaçlarını belirlemek için 2015 yılında bir sempozyum düzenleyen Şişli Belediyesi, Türkiye ve İngiltere’deki Roman gençleri buluşturan “Engeller Ötesinde Müzik”, Kültürlerarası İletişim ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen “Dans Romanlarla Buluşuyor”, Avrupa Birliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilen “Çiçek Bizim İşimiz”, Sıfır Ayrımcılık Derneği işbirliğiyle “Bir Fırsat Yarat Hayat Değişsin” projelerinin de aralarında bulunduğu pek çok çalışma gerçekleştirdi.

Şişli Belediyesi, bugüne kadar Hıdırellez şenlikleri, tiyatro ve sinema gösterimleri, Roman kadınlar için okuryazarlık kursları, çocuklara yönelik yaz okulu, yurtdışı ziyaretleri ve Şişli Belediyesi bünyesinde bulunan Kuştepe Roman Sanat Evi’nde işlerini kurmaları konusunda destekleyici eğitimler ve etkinlikler düzenledi.

 

Şişli Belediye’sinin Roman Dostu bir kent yaratma amacıyla yaptığı çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiye https://we.tl/F4yVUIWTtl linkinden indireceğiniz film aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Kaynak: BÜLTEN HABERİ
Editör: BÜLTEN HABERİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam