reklam
reklam

Vergi dairesindeki patlamada 11 özel güvenlik görevlisi kusurlu bulundu

Eklenme Tarihi: 30 Mart 2018, Cuma - 11:00   Okunma Sayısı: 128687

ANKARA

Ankara Valiliği Özel Güvenlik Komisyonu, Anadolu İhtisas Vergi Dairesi Başkanlığı'nda görevli 11 özel güvenlik görevlisinin görevlerini ihmal ettikleri gerekçesiyle kusurlu olduklarını tespit etti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 1 Şubat Perşembe akşamı Çukurambar'daki Anadolu İhtisas Vergi Dairesi Başkanlığı'nda gerçekleşen patlamanın ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince soruşturma başlatılarak olayın tüm ayrıntıları ile aydınlatılmasının ardından, Ankara Valiliği Özel Güvenlik Komisyonu da 11 özel güvenlik görevlisinin "kusurlu" olduğunu değerlendirdi.

Özel güvenlik görevlilerinin "olay günü görevlerini yerine getirirken, görevlerinin gerektirdiği özen ve dikkati göstermedikleri"ne hükmeden komisyon, bu kişilerin "özel güvenlik görevlisi olarak çalışmasının uygun görülmediği"ne karar verdi.

Komisyon, özel güvenlik görevlilerinin sertifikalarını iptal ederek Anadolu İhtisas Vergi Dairesi Başkanlığı'ndaki görevlerine son verildi.

Çukurambar'daki Anadolu İhtisas Vergi Dairesi Başkanlığı'nda saat 20.05'te gerçekleşen patlamada 4 kişi yaralanmıştı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda olayla ilgilisi bulunan şüpheliler kısa sürede tespit edilmiş, olayın faili Ersen Ertogan yakalanacağını anlayınca intihar etmiş, diğer şüpheliler ise gözaltına alınarak adalet karşısına çıkartılmıştı.

Yapılan soruşturmada, saldırının terör örgütü PYD/YPG'nin 2014'te kurduğu sözde anti-terör yapılanması (YAT) tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıkarılmıştı. Saldırıyı koordine eden kişinin ise bu yapılanma içerisinde faaliyet gösteren Suriye Kamışlı nüfusuna kayıtlı "Ebu Serdar" kod adlı Alan Chuckmaus olduğu ve olaydan bir gün önce ülkeyi terk ettiği belirlenmişti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam