reklam
reklam

'Bu büyüme performansı faizleri düşürecek'

Eklenme Tarihi: 30 Mart 2018, Cuma - 11:00   Okunma Sayısı: 118642

İSTANBUL

Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, 2017'de yüzde 7,4 büyüyen Türkiye'nin bu yıl yüzde 6,5'in üzerinde büyüme rakamı yakalayabileceğini belirterek, "Biz reel ekonomiyi büyüttükçe enflasyonun ve dolayısıyla faizlerin düşeceğine inanıyorum." dedi.

Yılmaz, AA muhabirine, Türkiye ekonomisinin 2017'de yüzde 7,4 büyümesine ilişkin yaptığı açıklamada, 2016'nın son çeyreğinden beri ekonominin gayet iyi bir performansla büyüdüğünü söyledi.

Geçen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 11'i aşan büyümenin önem arz ettiğini dile getiren Yılmaz, son çeyrekte yakalanan yüzde 7,3 büyümenin çalışmanın sonucunda gelen önemli bir başarı olduğunu aktardı.

Yılmaz, "Bu büyüme refah artışı demek. İstihdam açısından da çok olumlu sonuçlar doğuran bir performans. İstihdamda son 12 ayda 1,5 milyon yeni iş yaratıldı sadece tarım dışı sektörlerde. (Ancak TÜİK'in 2017 iş gücü istatistiklerine göre 2017'de istihdam edilenlerin sayısı 984 bin kişi arttı) Tarım dışı 1,5 milyon istihdam sağlanması da bu büyüme performansının güzel bir sonucu. Türkiye gibi bir ülkede özlediğimiz ve beklediğimiz bir sonuç." diye konuştu.

Bu büyümeyi iş dünyası olarak sevinçle karşıladıklarını dile getiren Yılmaz, büyümenin sürdürülebilir olması gerektiğinin altını çizdi.

"Hükümet, enflasyonla mücadeleyi güçlendirecek"

Yılmaz, önceki gün Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2017-2018 Reformu'na değinerek, şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomide bu büyümenin devam edebilmesi için yatırımları ve ihracatı artıracak, enflasyonla mücadeleyi güçlendirecek önlemler hazırlıyor hükümet. Bu önlemlerle birlikte büyüme performansını sürdürürsek Türkiye için çok önemli istihdam oluşturacak. Bence Türkiye'nin ihtiyacı olan ekonomik güce de ulaşmamız bakımından çok iyi bir performans olacak. Bu alınacak önlemlerin de geçen yıl alınan önlemler gibi yüksek büyümeyi sağlamasını bekliyorum."

Yılmaz, Türkiye ekonomisinin 2018 büyüme beklentisine ilişkin, "İşin henüz başındayız, bu önlemlerin sonuçlarını görsek daha net bir şey söylenebilir ama şimdiden söyleyebileceğim yüzde 6,5'in üzerinde büyürüz gibi. Böylece hem G20 hem OECD ülkeleri arasındaki yüksek büyüme oranımız sürdürülebilir hale gelecektir." şeklinde konuştu.

Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, faiz oranlarının yüksekliğine ilişkin, bu oranların piyasada belirlendiğini ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bunu yönetmeye gayret ettiğini söyledi.

Yılmaz, "Biz reel ekonomiyi büyüttükçe enflasyonun ve dolayısıyla faizlerin düşeceğine inanıyoruz. Bu büyüme performansı, sonunda bize faizlerin düşüşüyle ilgili bir sonuç oluşturacaktır inşallah." dedi.

İş dünyası olarak kendilerinin yatırımlara devam edeceklerini vurgulayan Yılmaz, bu büyüme performansı destekleyecek işleri, yatırımları sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam