reklam
reklam

Rusya'da işsizlik artıyor, üretim geriliyor

Eklenme Tarihi: 18 Aralık 2015, Cuma - 15:00   Okunma Sayısı: 156105

MOSKOVA

Rusya’da işsizlik artarken, perakende satışlar ve sanayi üretimi düşmeye devam ediyor.

Rusya Federal İstatistik Dairesi (ROSSTAT) tarafından yayınlanan verilere göre, Rusya’da perakende satışları, işsizlik ve sanayi üretimi rakamları beklenenden düşük geldi.Perakende satışları, piyasa tahmini olan yüzde 11,5 yerine yıldan yıla yüzde 13,1 düşerken, 2,366 trilyon rubleye (33,5 milyar dolar) geriledi, reel ücretler ise yüzde 9 azaldı.

İşsizlik ise ekim ayında yüzde 5,5 iken, kasım ayında yüzde 5,8'e yükseldi. Böylelikle işsiz sayısı 4 milyon 435 bine çıktı. Rus sanayi üretimi ise yıllık bazda yüzde 3,5 azalırken  piyasa tahminleri bu düşüşün yüzde 2,9 seviyesinde olacağı yönündeydi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında, rakamların, Rusya'nın ekonomik krizde en dip noktadan kurtulduğunu gösterdiğini savunmuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam