reklam
reklam

Beykozspor’un Bina Mücadelesi Sürüyor

Eklenme Tarihi: 28 Mart 2018, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 138317

İSTANBUL

1908 yılında kurulan Beykozspor aynı zamanda, Türk spor tarihinin en eski kulüplerinden biri. İbrahim Kelle Caddesi’nde ve deniz kıyısında uzun yıllardır kulüp merkezi olarak kullanılan söz konusu yapı; 1940 yılında arsa sahiplerinin muvafakati ile Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü tarafından Beykoz Spor kulübüne Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü tarafından kullanımı için tahsis edildi. 

Bundan 10 sene önce; kulübün binası ile ilgili önemli bir tadilat çalışmasına girişildi ve kaba inşaatı bitirildi. Üstelik; yapılan harcamaların tümü Beykoz Spor Kulübü tarafından karşılandı. Bu süreçte Beykoz Belediye Başkanlığı  da devreye girerek mülkiyeti Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne ait olan kulüp binasını kiralamış ve kullanım hakkını kulübün elinden aldı.

Binanın mülkiyeti halen Beykoz Belediyesinde, bir geliri olmayan Beykozspor da belediye meclisi kararıyla ve cüzi bir ücretle binanın kiracısı olmak istiyor. Bu konuda ise olumlu gelişmeler var. Meclisteki CHP Grubu’nun Beykoz Belediyesi Meclis Başkanlığı’na sunduğu önerge, mecliste AK Partili ve CHP’li Meclis Üyelerinin oylarıyla oy birliğiyle Belediye Başkanlık makamına verildi.

Beykoz 1908 yeni sezonda yeni stadyumunda müsabakalarını oynamaya hazırlanırken, bir yandan da kulüp binasına kavuşmak istiyor. Kulüp yeni binasıyla daha dinamik bir yapıya kavuşacak. Üstelik; 110 yıllık Beykoz Spor Kulübü tarihinin onur belgeleri maalesef bir depoda muhafaza edilmekte. Bu tarihin ortaya çıkarılmasında binanın tahsisi hayati bir öneme sahip. 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZAFER YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam