reklam
reklam

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Bazı hayvan hakları ihlallerini önlemede hapis cezası gerekli

Eklenme Tarihi: 18 Aralık 2015, Cuma - 14:00   Okunma Sayısı: 134185

ANKARA 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "5199 sayılı Kanunda yer alan bazı hayvan hakları ihlallerine karşı uygulanacak cezaların caydırıcı olması maksadıyla bazı fiillerin kabahat kapsamından çıkarılarak suç kapsamına alınması ve hapis cezası uygulanmasıyla ilgili düzenleme gerekiyor" dedi.

Bakan Eroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümet Eylem Planı'nda yer alan 6 ay ve 1 yıl içinde gerçekleştirilecek reformlardan Bakanlığın sorumluluğunda olanlarla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"Hayvan hakları en geniş hukuki çerçevede korunacak" eyleminin 1 yıl içinde gerçekleştirilecek reformlar içinde yer aldığını aktaran Eroğlu, özellikle şehirlerdeki hayvanların haklarının en geniş hukuki çerçevede korunması ve gerekli idari tedbirlerin geliştirilmesinin sağlanacağını belirtti.

Zaman içerisinde, 5166 sayılı Hayvanları Koruma Kanunun uygulanmasında Bakanlık tarafından bazı eksikliklerin tespit edildiğini belirten Eroğlu, gelen talepler doğrultusunda kanunda gerekli iyileştirmelerin yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 

Bakanı Eroğlu, şöyle devam etti

"Öncelikle hayvanlara kötü muamelenin önlenmesi gerekiyor. 5199 sayılı Kanunda yer alan bazı hayvan hakları ihlallerine karşı uygulanacak cezaların caydırıcı olması maksadıyla bazı fiillerin kabahat kapsamından çıkarılarak suç kapsamına alınması ve hapis cezası uygulanması ile ilgili düzenleme gerekiyor. Bu çerçevede, hayvanlarla cinsel ilişkide bulunmak, hayvanlara işkence yaparak öldürmek, tehlikeli köpek ırklarını sahiplenmek fiillerinin suç kapsamına alınması ve hapis cezası teklif edilmiştir. Bakanlık, yabani ya da evcil ayrımı yapmaksızın bütün hayvanların yaşama haklarının korunması için çalışmaktadır. Gayemiz el ele vererek hayvanların hayat hakkına destek vermek ve sürdürülebilir bir çevre ve geleceği hep birlikte tesis edebilmektir."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam