reklam
reklam

Ümraniye Marangozlar Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın Genel Kurulu Yapıldı

Eklenme Tarihi: 21 Mart 2018, Çarşamba - 12:00   Okunma Sayısı: 249956

İSTANBUL

Ümraniye Marangozlar Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın  olağan genel kurulu geçtiğimiz günlerde yapıldı. Kurula Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Faik Yılmaz, Anadolu Yakası Esnaf Sanatkarları ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Necmettin Sarı, Ümraniye Marangozlar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Suat Yazıcı, Modoko Yönetim Kurulu Başkanı İ. Etem Özçelik, Ümraniye Bakkallar Bayiler Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Resul Taşçı, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Oktay Ediş ve marangozlar esnafı katıldılar.

Ümraniye Marangozlar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Suat Yazıcı “Ben ve arkadaşlarım, bu meslekten elde ettiği helal kazanç ile evlerimize ekmek götürebilme mücadelesi için her zaman görev ve sorumluluk aldık ve bundan sonra da almaya devam edeceğiz” 

Açılış konuşmasını yapan Ümraniye Marangozlar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Suat Yazıcı, Ümraniye’ye yapmış olduğu hizmetlerinden ve desteklerini hiçbir zaman esnaflardan esirgemeyen Başkan Hasan Can’a teşekkür etti.

Yazıcı, sektörün son yıllarda reklama dayalı el emeği ve göz nuru zanaattan yoksun ürünler karşısında zorlandığını kaydetti. Marangozluk mesleğinin sürdürülebilir olması için yeni nesillerin yetiştirilmesi gerektiğine işaret eden Suat Yazıcı, “Dört parça suntayı reklam gücü ile mobilya olarak insanımıza sunmaya çalışan zihniyete karşı marangozluk mesleğini daha güçlü kılmak adına mesleğimizi çocuklarımıza, gençlerimize öğretmeliyiz” şeklinde konuştu. 

Ümraniye Marangozlar Odası olarak sektörün daha iyi noktalara taşınması için mücadele ettiklerini  söyleyen Ümraniye Marangozlar Odası Başkanı  Suat Yazıcı; “Ben ve arkadaşlarım, bu meslekten elde ettiği helal kazanç ile evlerimize ekmek götürebilme mücadelesi için her zaman görev ve sorumluluk aldık ve bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Zahmet olmadan rahmet olmaz o halde bizler de mesleğimiz için bazı zorluklara göğüs gereceğiz. Mesleğimiz için vereceğimiz her türlü mücadelede varız” dedi. 

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can “Esnaf bu toplumun orta direğidir. Esnafımızın her zaman yanındayız” 

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise konuşmasında esnaflığın önemine ve belediyenin esnaflara olan desteklerine vurgu yaparak , “Şehrin insanlarıyla hemhal olmaya çalışıyoruz. Esnaf bu toplumun orta direğidir. Bizler sivil toplum kuruluşlarını esnaflarımızı ve meslek eğitimlerimizi önemsiyoruz ve desteklerimizi esirgemiyoruz. Esnafımızın her zaman yanındayız” dedi.

Usta  ile çırak ilişkisinin esnaflık mesleği açısından önemli olduğuna  dikkat çeken Hasan Can, “Bu ülkenin, çıraklıktan yetişerek; iş ahlakını ve ustasından sanatı öğrenecek gençlere ihtiyacı var” dedi. 

“İşini iyi yapan ustayı ve esnafı takdir eden bir belediye başkanıyım” diyerek konuşmasına devam eden Can şunları söyledi , “Marifet iltifata tabidir. İşini en iyi şekilde yapan zanaat erbabını takdir ediyorum. Genel kurulunuz şimdiden hayırlara vesile olsun. Hepinize başarılar diliyorum. Ülkemize kim katkı sağlıyorsa destekler, takdir ederiz. Rabbim hepinize hayırlı işler versin” 

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can konuşmasının son bölümünde ise Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekâtında şehit olan tüm askerlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diledi. 

Ümraniye Marangozlar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Suat Yazıcı  ve ekibi güven tazeledi

Konuşmaların ardından ise geçen yılın Ahi Babası seçilen Marangozlar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Suat Yazıcı  ve yönetim kurulu üyeleri yapılan oylamada tekrardan güven tazeledi. Geçen dönem gelir gider raporları ile yeni dönem tahmini bütçesini oybirliği ile onaylayan genel kurulda esnafın durumu tartışıldı. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZAFER YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam