reklam
reklam

Sahil güvenlik ekipleri, 5 yılda 473 'umut tacirini' yakaladı

Eklenme Tarihi: 18 Aralık 2015, Cuma - 11:00   Okunma Sayısı: 132655

İZMİR 

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince 2010'dan beri düzenlenen operasyonlarda, ülkelerindeki iç karışıklık, siyasi ve ekonomik istikrarsızlıklar nedeniyle Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan göçmenlerin yasa dışı geçişlerini organize eden 473 "umut taciri" yakalandı.

Sahil güvenlik ekipleri, AB ülkelerine geçişte en çok kullanılan Ege Denizi'nde düzensiz göç olaylarına karşı arama kurtarma faaliyetlerini 7 gün 24 saat sürdürüyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Suriye, Afganistan, Irak ve İran gibi ülkelerden Avrupa'ya gitmeye çalışan göçmenlerin çaresizliklerini kullanan kaçakçıların kişi başı bin ile 10 bin dolar arasında ücret aldıkları tahmin ediliyor.

"Umut tacirliği" yapan kaçakçıların başında ise Türkler geliyor. Son 5 yılda 359 Türk, 40 Suriyeli, 29 Ukraynalı, 10 Gürcü ve Azeri ile 2 Rus kaçakçı yakalandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam