reklam
reklam

'Çoban istihdamı desteği küçükbaş üretimini artıracak'

Eklenme Tarihi: 18 Mart 2018, Pazar - 22:00   Okunma Sayısı: 131870

ANKARA 

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çeliktarımsal desteklemelerin hayvan üreticileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Aşılama ve küpe ile çoban istihdamıdestekleri küçükbaş hayvan üretimini artıracak." dedi.

Çelik, AA muhabirine tarımsal desteklemelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sektör açısından geçen yıla göre mevcut durumun korunduğunu belirten Çelik, "Geçen yıl 25 lira olan anaç koyun keçi desteği 2018 yılı için de aynen devam ediyor. Geçen yıla göre aynı kalmasını, Bakanlığımızın bütçe imkanları dahilinde olabileceğini düşünüyoruz. Ancak sektörümüze bundan sonraki süreçte de imkanlar ölçüsünde daha fazla destek olacağına yürekten inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu tür destekler yetiştiricilerimize motivasyon kaynağı oluyor"

Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın aşılama ve küpeleme uygulamalarından dolayı yetiştiricilerden ücret alınmayacağı yönündeki açıklamasının da sektör açısından çok önemli bir destek niteliği taşıdığını belirterek, bu uygulamalardan ücret alınmamasının hayvan yetiştiricilerini büyük bir yükten kurtaracağını söyledi. Çelik, "Küçük bir destek gibi görünse de bu tür destekler yetiştiricilerimize motivasyon kaynağı oluyor." diye konuştu.

Kararnameyle getirilen önemli bir desteğin de çoban istihdamı konusunda olduğunu vurgulayan Çelik, "5 bin lira olan destek aynen kalırken, 250 baş olan hayvan sayısı şartı 200 başa indirilmiştir. Bu değişikliğin de yine sektörümüze olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. Zaten çoban istihdam desteğinde hayvan sayısının düşürülmesi hususunda Merkez Birliği olarak Bakanlığımıza yaptığımız önerimiz de bu yöndeydi. Bu önerimizin gerçekleşmiş olması da bizi mutlu etmiştir." dedi.

 

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam