reklam
reklam

Zümrütevler Bit Pazarı Tarihe Karıştı

Eklenme Tarihi: 17 Mart 2018, Cumartesi - 00:00   Okunma Sayısı: 607405

Maltepe Belediye Meclisinin bu ayki belediye meclisinde dikkat çeken bir başka önemli kararda Zabıta Müdürlüğünün Zümrütevler Mahallesi 3410 ada 3 parsel sayılı yerde Pazar  günleri kurulan Antika Eşya, Kermes ve Muhtelif İkinci El Eşya Satış Alanının kaldırılması ile ilgiliydi.

Zabıta Müdürlüğünün 27.02.2018 tarihli 785785 sayılı teklifi Maltepe Belediye Meclisi'nde görüşüldü;teklif Cumhuriyet Halk Partili ve Ak Partili meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Böylece Zümrütevler’de 2014 yılında kurulan , bir ara kapatılan daha sonra tekrar pazar günleri kurulmaya devam eden Bit Pazarı meclis kararı ile faaliyetlerine son verdi.

Trafik Bit Pazarının Kapanmasında Yoğun Unsur

Bit Pazarı vatandaşların ve İstanbulluların  hem yoğun ilgisiyle hem de Pazar trafiğini katladığı gerekçesiyle tepkiyle karşılanıyordu. Vatandaşlardan gelen tepkiler ışığına pazarın kapatıldığına dikkat çeken Zümrütevler Mahallesi Muhtarı Serkan Aslan da gazetemize verdiği beyanatta pazarın yoğun ilgiyle karşılandığını ancak yarattığı trafik yüzünden kendilerine şikayet yağdığını ifade ederek şunları söyledi.

“Zümrütevler Bit Pazarı mahallemizde haftada bir gün kurulan semt pazarımızla birlikte kurulan ikinci Pazar. Hani “Eskiye Rağbet Olsa Bit Pazarına Nur Yağardı” sözü var ya; bu  pazarda eskiye rağbet çok. Daha doğrusu İstanbul’da pazarı duyan buraya  yoğun ilgi gösteriyor. Yalnız pazarın olduğu alan çok  sıkıntılı bir alan. Metroya bağlantı yolu  bir yer ve KM hatları da buradan geçiyor. Hal böyle olunca da; mahallelerimizin yoğun şikayetlerini alıyoruz. Bu şikayetleri de değerlendiren belediyemiz de Zümrütevler Bit Pazarı’nı bulunduğu alandan çekilmesine yarayacak bir kararı onayladı. Cumhuriyet Halk Partili ve Ak Partili meclis üyelerimize buradan teşekkürlerimizi iletiyorum. Pazar  kurulacaksa da trafik sorununun fazla yol açmayacağı bir yerde kurulması gerekiyor.”

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZAFER YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam