reklam
reklam

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: Kıtaları birbirine bağlayan gönül köprüleri kurduk

Eklenme Tarihi: 16 Mart 2018, Cuma - 09:00   Okunma Sayısı: 136992

NEW YORK (AA)-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, New York'ta Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenen "Türkiye ve Dünyada Sığınmacı Kadınlar" başlıklı panelde konuştu.

Savaşlar ve terörün neden olduğu mülteci sorununa ve mülteci kadınların çektiği acılara değinen Kaya, günümüz dünyasının yeni mücadelesinin görmezden gelinen masumiyet ve insanlık değerlerini korumak olduğunu ifade etti.

Savaşlar ve çatışmalar nedeniyle yerlerinden edilenlerin sayısının eşi benzeri görülmemiş biçimde arttığını belirten Kaya, her dakikada bir 20 kişinin yerinden edildiğini anlattı. Bakan Kaya, mültecilerin büyük çoğunluğunu kadınlar ve çocuklarının oluşturduğunu söyledi.

Türkiye'nin mültecilere karşı "açık kapı politikası" uyguladığını hatırlatan Kaya, "Türkiye, ezilenler için bir umut oldu. Ortadoğu, Asya ve Afrika'da yaşanan trajediler karşısında sessiz kalmadık ve uzaklığı hiç sorun yapmadan kıtaları birbirine bağlayan gönül köprüleri kurduk." ifadesini kullandı.

Suriye'de dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığını dile getiren Kaya, Türkiye'nin sınırında devam eden trajedinin ilk gününden itibaren Suriyelilere yardım eli uzattığını vurguladı. Kaya, "Türkiye, kendi topraklarında ağır saldırılara maruz kalan Suriyelilere kucak açarak eşsiz bir cömertlik örneği sergilemiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin, barış ve adalet için Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nı gerçekleştirdiğini aktaran Kaya, hem kendi topraklarında hem de Suriyelilerin güvenliği ve refahı için şehitler verdiğine dikkati çekti.

Sığınmacı ve mülteci sorununun sadece komşu ülkeleri ilgilendirmemesi ve küresel boyutta ele alınması çağrısı yapan Kaya, "Türkiye olarak sadece ülkemizdeki değil dünyanın dört bir yanındaki mülteciler için çaba gösteriyoruz." diye konuştu.

Etkinlikte Bakan Kaya'ya, Harvard Üniversitesinde tıp öğrenimi gören Züleyha Seyhan isimli Türk öğrenci, Türkiye'deki Suriyeli bir grup mülteci kadının yaptığı hediyeyi takdim etti.

 

 

 

Kaynak: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam